2018/2019 Yılı Eğitim öğretim döneminde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı arasında okullar
ve çevresinin daha güvenli hale getirilmesine yönelik işbirliği protokolü çerçevesinde;14/09.2018 günü Kumluca Uygulama Otelinde Kumluca Kaymakamı Hakkı UZUN başkanlığında Belediye Başkanı Yusuf GÖVEN, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet DEMİR, İlçe Emniyet Müdürü Cemil DOĞAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali GİRGİN, okul müdürleri, mahalle muhtarları ve okul aile birliği başkanlarının katılımıyla Güvenli Okul Projesi Koordinasyon toplantısı yapıldı.
Okulların açılmasına günler kala 06-14/09/2018 tarihleri arasında Kumluca İlçe Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirlikleritarafından Kumluca İlçesinde görev yapan öğretmenlere yönelik Trafik ve Projeler ile ilgili eğitim verildi. Mesleki çalışma programı çerçevesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan yaklaşık 655(altıyüzellibeş) öğretmen Sultan Alpaslan İlkokulu ve Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda “Trafik güvenliği ve farkındalığı” ile ilgili seminere katıldı.
17/09/2018 tarihinde okulların açılmasıyla birlikte Ahmet Avcıoğlu İlköğretim Okulunda Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından Anaokulu ve birinci sınıf öğrencilerine güvenlik konusunda eğitim verilerek çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Eğitim öğretim yılı süresince okul servis araçları sürücülerine yönelik dönem dönem eğitim, toplantı ve seminer verilmesi planlandı bildirildi.
2018/2019 Yılı Eğitim öğretim dönemindeilk defa ilçemizde bulunan 7 (Yedi) okulumuzaokul kolluk görevlisi görevlendirilmiş olup diğer okullarımıza da okul irtibat görevlisi belirlendi.
2018/2019 Eğitim Öğretim yılısüresince okullarımızın tümünde sabah, öğle ve akşam saatlerinde okul giriş-çıkışlarında motorize ve yaya devriye ekiplerimiz görevlendirildi.
Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından yıl boyunca ders,seminer, eğitim ve projelerin devam edeceği bildirildi.