Kumluca’ya bağlı Toptaş Mahallesi’nde kurulacak Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arazisinde inceleme yapıldı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat H. Günay, Toptaş Mahallesi’nde kurulacak olan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arazisinde incelemelerde bulundular.

OSB’nin kurulması planlanan arazi hakkında bilgi veren KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat H. Günay, arazinin yaklaşık 248 dönüm olduğunu ve bu alana yaptıkları planlamalara gör 31 adet gıda ürünlerinin işlendiği tesis kurulabileceğini söyledi.

Arazinin büyük bir bölümünün özel mülkiyet olduğuna dikkat çeken Günay, mülkiyet sorunun aşılması halinde yatırımcıların da destek vermesiyle en kısa sürede OSB’nin kurularak faaliyete geçeceğini belirtti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, OSB’nin ilçe ekonomisine kazandıracakları düşünüldüğünde biran önce kurulmasının çok önemli olduğunu bu konuda da devletin değişik kurumlarından OSB’lere büyük teşvikler verildiğini söyledi.

Yaptıkları arazi incelemesinden en büyük sorunun mülkiyet sorunu olduğunu tespit ettiklerini dile getiren Çetinkaya, mülkiyet sahipleriyle konuşularak ortak bir noktada buluşup sorunu çözebileceklerine inandıklarını, aksi takdirde OSB’nin kurulması çalışmalarının uzayabileceğini belirtti.

Çetinkaya şunları söyledi:

“Türkiye’de bir ilk olacak olan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, ekonomisi tarıma dayalı olan ilçemize ekonomik ve sosyal anlamda büyük katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Bundan dolayı OSB’nin biran önce kurulması için ilçemizin tüm dinamiklerini seferber ederek kuruluş çalışmalarına hız verdik. Bugünde OBS’nin kurulacağı Toptaş Mahallemizde bulunan arazide KUTSO Başkanımız ve ilgili personellerle bir inceleme yaptık. Burada en büyük sorunun arazinin mülkiyet sorunu olduğunu tespit ettik. Bu sorunu mülk sahipleriyle anlaşarak makul seviyede aşacağımız düşünüyorum. Bu sorunu aşamamamız durumunda OSB için farklı bir yer bularak burada kurulması çalışmasına bakacağız. Çünkü OSB’nin ilçemize, kurulacağı bölgeye sağlayacağı katkıyı çok iyi biliyoruz.”

OSB ile ilgili Kumluca Toptancı Hali komisyoncuları ve tüccarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini de hatırlatan Çetinkaya, KUTSO ile birlikte önümüzdeki günlerde yine OSB hakkında görüş alışverişinde bulunmak amacıyla çeşitli toplantılar düzenleyeceklerini bildirdi.