Türkiye’nin ilk oyuncaklı kütüphanesi ve drama salonunun açılışına Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Emniyet Müdürü Hüseyin Boz, Milli eğitim Müdürü Mehmet Ali Girdin, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler, oyuncaklı kütüphane ve drama salonunda öğrenciler ile birlikte oturarak kitap okudular. Türkiye’nin ilk oyuncaklı kütüphanesi projesin hakkında bilgi veren proje sorumlusu öğretmen Serpil Başpınar, projeyi öğretmen arkadaşı Tezcan Karakaya ile birlikte hazırladıklarını, projenin amacının çocuklarda kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve bu alışkanlığın hayat boyu sürmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Oyuncaklı kütüphane ile çocukların hem eğlenceli bir ortamda kitaplarını okuduklarını hem de okudukları kitaplardaki konuları drama ederek uyguladıklarını ifade eden Başpınar, böylece kitap okumanın keyfe dönüştüğünü ve çocukların da bundan çok mutlu olduklarını belirtti.

 

Başpınar şunları söyledi: 

“Türkiye’de ilk olan, dünyada ise belirli ülkelerde bulunan oyuncaklı kütüphanemizi oluşturmak için bir proje geliştirdik. Okul idaremiz ile birlikte okulumuzda uygun bir salonu bu

İş için tahsis etti. “Oyuncaklı kütüphane ile okuma artık çocuk oyuncağı! Hayallerim, kitaplarım ve oyuncakların ile buradayım” sloganı ile yaklaşık 20 gün gibi bir sürede kütüphanemizi oluşturduk. Bu kütüphanemizi ilkokul birinci sınıftan, dördüncü sınıfa kadar olan öğrencilerimiz kullanacaklar. Kütüphanemizde 931 adet kitabımız, 241 tane oyuncağımız var. Öğrencilerimiz çok heyecanlılar, bizler çok heyecanlıyız. Böyle bir kütüphanenin oluşturulmasında katkı sağlayan, destek veren herkese teşekkür ediyorum.” 

Yaptıkları planlamayla her sınıfın öğretmenleriyle haftada üç saat oyuncaklı kütüphane ve drama salonunu kullanacaklarını kaydeden Başpınar, öğrencilerin iterlerse okudukları kitap ve oyuncakları ödünç olarak evlerine götürebileceklerini söyledi. 

Konuşmanın ardından oyuncaklı kütüphane ve drama salonunun hazırlanmasına destek veren hayırseverlere, Kumluca Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan plaketler protokol üyeleri tarafından verildi.

Törende ayrıca, proje sorumlusu Serpil Başpınar tarafından misafirlere küçük bir drama gösterisi de sunuldu.