Kumluca Özel Medikum Hastanesi personelince gerçekleştirilen, Hastane Afet Planı (HAP) 2019 yılı tatbikatına gözlemci olarak Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Kumluca Devlet Hastanesi idarecileri katıldı. 

Senaryo gereği ilçe sağlık müdürlüğünden alınan,  Finike sahiliyle Kumluca Mavikentte eş zamanlı meydana gelen hotrum bilgisinin ardından, Özel Medikum Hastanesi Başhekimi Dr. Galip Öztekin, ilk değerlendirmenin ardından, Hastane Afet Planını aktive ederek tüm birimleri teyakkuza geçirdi. 

Hortum afet sonrası yaralanan vatandaşların, Özel Medikum Hastanesine ait iki ambulans ve kendi imkanlarıyla hastaneye gelmesi, ilk müdahale, tedavi süreçleri, hasta yakınlarına psikososyal destek sağlanması gibi durumların uygulamalı olarak yapıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı. 

Tatbikat sonrası yapılan değerlendirme toplantısında, söz alan tatbikat gözlemcileri son derece başarılı bir tatbikat gerçekleştirildiğini, bu tür tatbikatların asıl amacının olası durumlarda yaşanabilecek eksik ve aksaklıkların önceden görülerek çözümlerin geliştirilmesi, personelin bu tür durumlara hazırlanması olduğunu belirttiler. 

Özel Medikum Hastanesi Başhekimi Dr. Galip Öztekin, tatbikatı gözlemleyen misaferlere ve tatbikatı başarıyla tamamlayan tüm personele teşekkür etti. Bu tür durumlarda ekip ruhunun oluşmasının başarıda önemli payı olduğunu ifade eden Dr. Öztekin, “Amacımız olası durumlarda eksiklerimizi görmek ve gidermek. Bu konuda ben kendi adıma başarılı bir tatbikat geçirdiğimizi düşünüyorum. Emek veren tüm ekibimize, bizleri bu konuda denetleyen UMKE ekibine ve değerli misafirlerimiz devlet hastanesi idarecilerine teşekkür ediyorum. Temennimiz Allah bölgemize, ülkemize böyle afetler yaşatmasın.” dedi.