Uzun süredir kilo sorunu yaşayan, daha önce uyguladığı diyetlerle kilo sorununa çözüm bulamayan Ali Can, Özel Medikum Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ramazan Sarıbay'a başvurarak son yıllarda obezite tedavisinde kullanılmaya başlayan yöntemlerden olan “Mide Botoksu” yaptırmak istedi.

Özel Medikum Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ramazan Sarıbay tarafından hastanın değerlendirilmesinden sonra “Mide Botoksu” yapılmasının uygun olduğuna karar verilerek operasyon gerçekleştirildi. Operasyon sonrasında aynı gün hastaneden taburcu olan Ali Can, işlem sonrası kendisi için herhangi bir problem oluşmamasından dolayı işlemden çok memnun olduğunu söyledi.

Daha önceleri çok kez diyet girişiminde bulunduğunu, ancak zayıflama konusunda bir türlü başarılı olamadığını ifade eden Can, “Son çare olarak mide ameliyatı olmak için araştırmalar yapmaya başlamıştım. Çünkü kilolarımdan kurtulmak istiyordum. Araştırmalarımda mide ameliyatlarının başarılı ancak riskli olduğunu da öğrendim. Bu süreçte Mide Botoksu yönteminin risklerinin daha az  olduğunu öğrendim ve doktorum Ramazan beye gelerek operasyon yapılmasını istedim. Yaklaşık 20 dakikalık bir uykudan uyanmış gibi operasyon gerçekleşti. Aynı gün hastaneden taburcu oldum. Fransa'da yaşayan biri için söylüyorum, Avrupa'nın bir çok yerinde böyle bir hastane görmedim. Ramazan Hocam ve tüm hastane personellerine ilgi alakaları için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Özel Medikum Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ramazan Sarıbay da son yıllarda tıbbın ilerlemesiyle özellikle obezite tedavisinde yeni yöntemlerin de ortaya çıkmaya başladığını, bu yöntemlerden birinin de “Mide Botoksu” uygulaması olduğunu söyledi.

Gerek yeme içme alışkanlıklarının düzensizliği, gerekse kontrolsüz beslenme gibi çeşitli nedenlerden dolayı oluşan kilo ve yağ dokusu problemleri günümüz dünyasının en çok karşılaşılan sorunlarından biri olduğunu ifade eden Op. Dr. Sarıbay, “Genel anlamıyla Mide Botoksu, mideye botilinum toksin (botoks) enjekte edilmesine dayanan ve kilo vermeyi hızlandıran bir yöntemdir. Midenin belirli kısımlarına botoks uygulanarak midenin kasılması sınırlandırılıp iştah kaybı olduğu için kilo verilmesi sağlanır. Ancak tek başına yeterli olmayıp muhakkak düzenli bir diyet programıyla beraber yürütülmelidir” dedi.

Özel Medikum Hastanemizde ilk mide botoksu operasyonunu başarılı bir şekilde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Sarıbay, operasyon sonrası verilen kiloların alınmaması için dengeli beslenme çok önemli olduğunu, bu konuda hastaların diyetisyen eşliğinde kilo vermelerinin önemli olduğunu bildirdi.

Özel Medikum Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Sümeyye Koparan da obezitenin, vücutta yağ dokusunun birikmesi sonucu ortaya çıkan ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu; birçok faktörün obeziteye neden olabileceğini fakat besin tüketimi fazlalığının önemli bir faktör olduğunu söyledi.

Bu gibi durumlarda hastaların öncelikle sağlıklarını ön planda tutarak kilo kaybı girişiminde bulunmaları gerektiğini vurgulayan Koparan, “Kilo verme sürecinde vücut kompozisyonunu korumak son derece önemlidir. Mide botoksu iştah mekanizması üzerinde etki ederek kişinin besin alımını oldukça sınırlamaktadır. Bu yüzden kişinin ne yediği, ne zaman yediği ve ne kadar yediği çok önemli. Zamanla kas kaybı yaşamamak ve özellikle yağ dokusunu azaltmak için kişiye özel beslenme planının hazırlanması ve düzenli kontrollerin yapılması gereklidir. Bizde hastamız için bu planlamaları yaptık, inşallah hastamız ilerleyen süreçte istediği ideal kiloya kavuşmuş olacak.” dedi.