2004 yerel seçimlerinde MHP Kumluca Belediye Başkan Adayı olan İbrahim Öztürk, yakasında iYi Parti Rozetiyle,  Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa ettiğini açıkladı. 

MHP Antalya il yönetimi ve Merkez ilçelerinde de geçmişte görev alan Öztürk, bir basın açıklaması yaptı; “Milletimizin çoğunluğu hala kurulan tuzakların farkında değil. Türklüğün önüne set çekilmiş her gün aşağılanmaktadır. Türk Milleti’nin önündeki bu tıkacın artık kaldırılması gerekmektedir” dedi. 

Türkiye’nin her alanda güçlü ve güven veren bir ülke haline gelmesi gerktiğini belirten Öztürk,  “Türkiye Cumhuriyetini yeniden ihya etmek şarttır. Bu hedefe ulaşabilmek için mücadele yöntemleri araç, amaçlar ile imkan ve kabiliyetlerin planlaması yapılmalıdır. Bu hedeflere mevcut siyasi yapımızın el vermemesi nedeniyle Sayın Meral Akşener’in liderliğinde iYi Parti'ye destek vermek boynumuzun borcu olmuştur. İstifa sebebim halisane ve samimidir. Ülkemizin önünü tıkayan bu tıkaç, Sayın Akşener’in önderliğinde aziz milletimizin destek vermesiyle açılacaktır. İşbirlikçiler, hakikat güneşi karşısında silinip gideceklerdir. Vatanımız ve milletimiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.