Kumluca merkeze uzak mahallelerden gelerek eğitim gören ve Ziya Gökalp Yatılı Bölge Ortaokulu pansiyonunda kalan öğrenciler Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı ziyaret etti.

Kumluca’da şehir merkezine uzak mahallelerden gelerek, Sultan Alpaslan İlköğretim okulunda eğitim gören ve Ziya Gökalp Yatılı Bölge Ortaokulu pansiyonunda kalan öğrenciler, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Ziyarette öğrencilerle sohbet eden Başkan Çetinkaya, yatılı olarak okumanın zorluğunu kendisinin de yatılı olarak okumasından dolayı çok iyi bildiğini, ancak hayatın zorluklarını öğrenme, kendi ayakları üzerinde durabilmek adına bazı zamanlar bu durumun avantaj sağladığını söyledi.

Yatılı okuyan öğrencilerin yaşayabilecekleri sıkıntı ve sorunlarının önlenebilmesi için okul idarecilerine büyük görevler düştüğünü ifade eden Çetinkaya, “Bu konuda okul müdürlerimiz, yurt idarecilerimiz biraz daha hassas davranmalıdırlar. Çünkü bu çocuklarımız, bize diğer çocuklarımızdan farklı olarak birer emanettir. Bu çocuklarımız anne babalarından fazla okul idarecilerini, öğretmenlerini görüyorlar. Kendi çocuklarımıza nasıl dikkat ediyorsak, bu çocuklarımıza daha fazlasıyla dikkat etmeliyiz.” dedi.

Ziya Gökalp Yatılı Bölge Ortaokulu pansiyonunda kalan öğrencileri de Başkan Çetinkaya’ya kendilerini kabul ettiği için teşekkür ettiler. Pansiyon bahçesinin düzenlenmesini ve bazı eksiklerinin giderilmesi için destek isteyen çocuklar ayrıca Başkan Çetinkaya’yı okullarına davet ettiler.