Kumluca Devlet Hastanesi  Patoloji Laboratuvarı Batı Antalya Bölgesinin İlk Ve Tek Laboratuvarı Olarak 2 Yılda 9120 Tetkik Yaptı.

Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr Ayşegül Alkan Yaptığı Açıklamada        “Hastanemizde 2012 yılının Eylül ayında Kumluca eşrafından hayırsever iş adamı Sn Hüseyin ÇETİNTÜRK’ün ve Kumluca Sağlık Hizmetlerini Geliştirme Derneğinin  katkılarıyla kurduğumuz patoloji laboratuarı Uz. Dr. Pınar KAYNAK AKSOY’un gayretli çalışmaları ile bölge halkına hizmet etmeye devam etmektedir.   ” Dedi.

Patoloji Uzmanı Dr.Pınar KAYNAK AKSOY ” 2012 Eylül ayında kurduğumuz laboratuarımızda tek hekim olarak görev yapmaktayım. Ülke genelinde patoloji uzman sayısı yetersizken perifer bir ilçede bu imkanın sağlanmış olması büyük bir nimettir. Laboratuarımız Kumluca dışında Finike, Demre, Kaş devlet hastanelerinden gelen numuneleri de inceleyerek raporlandırmaktadır. 2 yıllık süre zarfında 9120 adet patolojik tetkik yaptık. 114 hastaya kanser tanısı koyarak, zaman kaybetmeden tedavilerinin düzenlenmesine katkıda bulunduk. Bu kanser vakalarımızın en ağırlıklı kısmını; cilt, meme, mesane, kalın bağırsak kanserleri oluşturmaktadır. “ dedi.