Kumluca Belediyesi tarafından 30 Nisan 1 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Türkiye’de sezonun ilk yağlı güreşleri için hazırlıklar başladı.

Türkiye’de sezonun ilk yağlı güreşleri olarak bilinen Kumluca Güreşleri için pehlivanlar hazırlıklarını sürdürüyor. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca Stadında kendileri için ayrılan alanda çalışmalarını sürdüren güreşçileri ziyaret ederek bir süre antrenmanlarını izledi.

Güreşçileri çalıştıran Kumluca Belediyesi ve Kırkpınar Başpehlivanlarından Hasan Tuna, çalışmalar hakkında Başkan Çetinkaya’ya bilgi verdi. Kumluca Belediyesi güreş takımı çatısı altında, değişik boylarda yaklaşık 200 civarında pehlivan bulunduğunu ifade eden Tuna, pehlivanları güreşlerde başarılı olabilmeleri için en iyi şekilde hazırladıklarını söyledi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, ilçede 17 yıldır yağlı güreşler düzenlediklerini ve güreşlerin geleneksel hale geldiğini ifade ederek, Kumluca Güreşlerinin güreş camiasında ve Türkiye’de marka güreşler olarak bilindiğini söyledi.

Her yıl Kumluca Güreşlerinde derece yapan pehlivanların mutlaka Kırkpınar ve diğer güreşlerde de derece yaptıklarına dikkat çeken Çetinkaya, “Halkımızın merakla beklediği Kumluca güreşlerimize sayılı günler kaldı. 30 Nisan 1 Mayıs tarihlerinde iki gün süreyle yapacağımız güreşlerimiz bu yıl geçen yıllardan daha görkemli ve daha heyecanlı olacak. Bununla ilgili olarak biz Kumluca Belediyesi olarak organizasyon konusunda her türlü hazırlığımızı yaptık” dedi.

Sezonun ilk ve marka güreşi olması dolayısıyla pehlivanların da Kumluca’ya gelerek antrenmanlar yaptıklarını kaydeden Çetinkaya, özellikle de cezası nedeniyle bir süre güreşlere ara veren Kırkpınar Başpehlivanlarından Ali Gürbüz’ün de Kumluca güreşlerinde ilk defa er meydanına çıkacağını bildirdi.

Kumluca’ya gelerek antrenman yapan Kırkpınar Başpehlivanlarından İsmail Balaban da, sezonun ilk güreşi olmasından dolayı Kumluca güreşlerinin pehlivanlar olarak kendilerinde ayrı bir heyecan yarattığını, güreşler öncesi Kumluca’nın havasına alışmak amacıyla Kumluca’ya gelerek antrenman yaptıklarını söyledi.

Balaban, “Kumluca güreşleri Türkiye’nin her yerinde takip edilen çok önemli güreşler arasında yer alıyor. Belediyemiz de burada güzel bir organizasyon yapıyor. İnşallah bu yıl güzel bir sezon olur, seyircilerimize güzel müsabakalar izletiriz. Pehlivan arkadaşlarımıza da kazasız sakatlıkların olmadığı bir sezon geçirmelerini diliyorum” dedi.

Antrenman sonunda Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya pehlivanlara baklava ikramında bulundu.