Manavgat İlçesi'nde aracında pompalı tüfekle saldırıya uğrayan 41 yaşındaki Veli Kalburcu yaşamını yitirdi. Olay sonrası kaçan şüpheliler Serik İlçesi'nde yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, inşaat işçisi 41 yaşındaki Veli Kalburcu, 2 arkadaşı ile  Emek Mahallesi Barbaros Caddesi'nde bir marketten alışveriş yapmak üzere 07 HKP 56 otomobili ile market önünde durdu. Kalburcu'yla aynı araçta bulunan iki arkadaşından biri alışveriş için markete gitti.

Bu sırada aynı istikametten gelen 07 S 5376 Plakalı araç U dönüşü yapıp ters istikametten gelerek Kalburcu'nun direksiyon başında olduğu aracın önüne park etti otomobilden inen biri pompalı tüfekli 3 kişi Kalburcu ve arkadaşının içinde olduğu otomobile vurmaya başladılar otomobildeki diğer şahış bu sırada indi. 

Otomobilin ön camına elindeki pompalı tüfekle vurduğu sırada silahın ateş almasıyla başından vurulan Kalburcu'nun çalışır vaziyetteki aracı, olayın ardından hareket ederek 50 metre ileride refüje çıkarak ağaca çarparak durdu.

Evli ve 3 çocuk babası Veli Kalburcu'nun cesedi, savcının incelemesinin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.  

Uyuşturucu nedeniyle yaşandığı iddia edilen olayın ardından polis, 07 S 5376 plakalı araçla kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Şüphelilerin kaçtığı aracın plakası bölgedeki tüm ekiplere bildirildi. Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kısa süre sonra ilçe girişinde aracı durdurdu. Yapılan aramada pompalı tüfeğin ele geçirildiği araçta bulunan kardeşler 28 yaşındaki Mesut S. ile 25 yaşındaki İlkay S. gözaltına alındı. Polis merkezine götürülen şüphelilerden İilkay S.'nin cinayeti itiraf ettiği belirtildi. 

Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından 2 şüpheli Manavgat Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. 

Olay sırasında Mesut S. ve İlkay S. kardeşlerin aracında bulunan 1 kişi ile olay sırasında Veli Kalburcu'nun aracında olan 2 kişinin de arandığı belirtildi.