Portakal kabuğunun faydaları
Her açıdan mükemmel bir meyve olan portakalın kabukları da mükemmeldir! Size, portakal kabuklarını çöpe atmamak için 10 harika neden sunuyoruz. 
Her açıdan mükemmel bir meyve olan portakalın kabukları da mükemmeldir! 
Portakal kabuğundan oda kokusu

Doğal oda kokusu yapın: Portakal kabuklarını kalorifer ya da sobanın üzerine koyup oda kokusu yapabilirsiniz. Isıyla birlikte portakalın mis kokusu ortaya çıkacak ve eviniz harika kokacaktır. 
Portakal kabuğunun cildimize etkileri


Cildinizi temizleyin: Kışın kuruyan cildinizi nemlendirmek ve temizlemek için portakal kabuğundan faydalanın. Çünkü içerisinde potasyum, protein, B ve E vitaminleri var. Portakal kabuğunu rendeleyin ve biraz toz şekerle karıştırıp yüz ve boyun bölgenize yuvarlak hareketlerle masaj yaparak yedirin. Ardından ılık suyla durulayın. 
Portakal kabuğunun güve önleyici özelliği
Güve oluşmasını önleyin: Yazlık, kışlık kıyafetlerinizi kaldırırken güve oluşmasını önlemek için naftalin yerine kurutulmuş portakal kabuğu kullanın; hem mis gibi kokacaklar hem de böcek olmayacak. 
Portakal kabuğunun besleyici özelliği
Kedinizin mamasına ekleyin: rendelenmiş portakal kabuklarını kedinizin ıslak mamasına ekleyin ve daha çok vitamin almasını sağlayın. 

Portakal kabuğu reçeli


Reçel yapın: Portakal kabuklarını atmamak için bir harika neden daha: reçel! Kabukları dilimleyerek, haşlayınız. Suyunu süzüp kase ile kabukları ölçünüz. Kabukların 1,5 misli şekeri az su ile kaynatıp sonra haşlanmış kabukları koyunuz. Koyulaşınca 1- 2 portakal suyu ve az miktarda limon tuzu veya limon suyu katıp 5- 10 dakika sonra ateşten alınız. 

Portakal kabuğunun mistik kokusu


Romantik ortam yaratın: Portakal kabuğu, tarçın, karanfille mis kokulu bir karışım yapıp tavada kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından bu karışımı şık bir tabağa alıp salona getirin; mumların üzerine yerleştirin. Siz çayınızı yudumlarken mis kokularla ruhunuz rahatlasın. 

Portakal kabuğunun salataya verdiği lezzet

Salatalarınıza lezzet katın: Portakal kabuğunun turuncu kısımlarını bıçakla ayırıp robotta incecik çekin. Portakal kabuğu rendesini cam bir kavanozda zeytinyağıyla karıştırıp kapağını kapatın. Bir gün beklettikten sonra salatalarınızda sos olarak kullanın. 

Portakal kabuğu çayı

Bitki çayınızı zenginleştirin: Yeşil çay, beyaz çay, ıhlamur gibi sağlık deposu bitki çaylarınızın tadını ve kalitesini portakal kabuğuyla artırabilirsiniz. Bitki çayını demlediğiniz fincana ya da demliğe birkaç adet portakal kabuğu koyun; bu tadı çok seveceksiniz! 

Portakal kabuğunun selülitlere etkisi

Selülitten kurtulun: Selülitten kurtulmak için portakal kabuklarını robotta çekip yumuşak kıvamlı macun elde edinceye kadar biberiye yağı ekleyin. Selülitli bölgelere masaj yaparak yedirin ve streç filmle sarın. Haftada iki gün tekrarlayın. 

Portakal kabuğu ile kek süsü

Keklerinizi güzelleştirin: Portakal kabuğunun turuncu kısımlarını bıçakla ayırıp robotta çekin ve fırında çok düşük ısıda kurutup kavanoza koyun. Kek ve pastalarınıza kurutulmuş portakal kabuğu ekleyin, harika olacak! 

Portakal kabuğunun Bulaşık makinasına etkisi

Bulaşık makinesinde kullanın: Bulaşık makinesindeki kötü kokuları ve kireçlenmeyi gidermek için çatal-kaşık bölümünde 2-3 adet portakalın kabuğunu koyun. Yıkama bittiğinde makinenin kapağını açtığınızda mis gibi kokular gelecek! 

Kaynak: Yüksek Topuklar