Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Türkiye çapında MEB ve Tübitak işbirliğiyle İlköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen Bu Benim Eserim Proje Yarışmasında Isparta’da düzenlenen ve aralarında Antalya-Isparta-Denizli-Afyon ve Burdur’un da bulunduğu 5 ilden projelerin yer aldığı sergiye katılarak ilçemizi temsil eden Ziya Gökalp YBO öğrencilerini ödüllendirdi. 

bu yılki Bu Benim Eserim Proje Yarışmasına 22 proje ile başvuru yapılmış ve yapılan elemeler sonrasında Bölge Sergisine 2 proje katılmaya hak kazandılar. 

Isparta düzenlenen Bölge Sergisine katılarak Kumluca'yı temsil eden öğrencilere projelerinde aldıkları başarı nedeni ile  Kaymakam Canan Hançer Baştürk tarafından 15.05.2014 Çarşamba günü makamında kabul edildiler. Dahi öğrencilerle yakından ilgilenen Kaymakam Baştürk tarafından tebrik edilen öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. 

 Kaymakam Baştürk’ün öğrencileri kabulünde İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Osman Şahin, Arge Koordinatörü Şaban Darıyemez, Ziya Gökalp YBO Okul Müdür Yard. Ahmet Bölük ve Proje Danışman Öğretmeni Havva Korkmaz da hazır bulundu. 

Kaymakam Baştürk yaptığı açıklamada, “Bu Benim Eserim Proje Yarışmasının amacı Kumluca’nın ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak, bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinlikleri ülke genelinde ilgiyi, katılımı artırarak yaygınlaştırmak ve teşvik etmek, geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocuklarımızı erken yaşlarda keşfedip var olan yeteneklerini geliştirmek, gerekli desteği vererek onlara araştırmacı bir ruh kazandırmaktır. Bu amaç ve gaye ile bu başarılı öğrencimizi ödüllendirmek ve tanımak istedim. Bu gençler aynı zamanda arkadaşlarınıza da örnek olacaktır” dedi.