Kumluca Belediyesi tarafından, Rhodiapolis Antik Kenti’ne ulaşımı sağlayan yolda genişletme çalışmalarına başlanıldı.

2000 yılındaki yangını ardından ortaya çıkan ve 2006 yılında Akdeniz Üniversitesi tarafından kazı çalışmaları başlatılan, Rhodiapolis Antik Kenti’ne ulaşımı sağlayacak yolda Kumluca Belediyesi ekipleri tarafından genişletme, altyapı ve asfaltlama çalışmaları başlatıldı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Rhodiapolis Antik Kenti yolunda yürütülen çalışmaları inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Rhodiapolis Antik Kenti’nde, 2006 yılında başlayan kazı çalışmalarının geçtiğimiz yıl bir yıl süreyle ara verildiğini, antik kentte kazı çalışmalarının tekrar başladığını ifade eden Çetinkaya, antik kentte daha iyi ulaşımı sağlayacak yolda, belediye olarak genişletme ve asfaltlama çalışması başlattıklarını söyledi.

Hacıveliler Mahallesi, Şıh mevkinden geçen yolun şehir merkezinden antik kentte ulaşana kadar yaklaşık dört kilometre uzunluğunda olduğunu belirten Çetinkaya, genişletme çalışması yapılan bölümün ise yaklaşık bir buçuk kilometre olduğunu kaydetti.

Çetinkaya şunları söyledi:

“Rhodiapolis Antik Kentimizdeki kazı çalışmaları bir yıl aranın ardından, bu yıl tekrar başladı. Belediye olarak bizde antik kente ulaşımı sağlayan yolda genişletme, alt yapı ve asfaltlama çalışması başlattık. Ekiplerimiz öncelikle yolu işgal eden ev, sera ve tarım alanlarını belirleyerek buralardaki işgalleri, vatandaşlarımızla iletişime geçerek kaldırdılar. Ardından yolun kalıcı olması için alt yapısı yapılacak ve son olarak yolu asfaltlayacağız.”

Asfaltlama yapılacak olan yolun yaklaşık üç buçuk kilometre olduğunu hatırlatan Çetinkaya, yapılacak yol sayesinde Rhodiapolis Antik Kenti’ne ulaşımın daha rahat sağlanacağını, böylece de, antik kente vatandaşların ziyaretinin artacağını bildirdi.