Kumluca Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından organize edilen çevre temizliğine tesis olarak destek vermekten mutluluk duyduğunu belirten ekip 2 saatin sonunda yaklaşık 10 kg atık topladı. 

Akdeniz’in 1936 yılından beri gemicilere ışık tutan kılavuz feneri Gelidonya denizden 227 metre yükseklikte bulunuyor. Çam ormanları içerisinde patika bir yoldan ortalama 45 dakika yürüyerek fenere ulaşıldığında bölgenin en etkileyici deniz manzarası ile karşılaşılıyor. 

Mavi Bayrak, Yeşil Yıldız, Yeşil Anahtar çevre ödülleri bulunan tesisin Genel Müdürü Sayın Yusuf YÜCEL, doğal kaynakların varlığının tehlikeye girdiği günümüzde tesis olarak tüm sürdürülebilirlik çalışmalarında yer alacaklarını belirttiler. 

Sağlıklı yüzme suyu, donanımlı plaj ve iyi bir çevre yönetimini simgeleyen Mavi Bayrak ödülünün yerel sorumlusu Çevre Koruma Müdürü Tamer AKSU ve Şah inn Paradise plaj sorumluları 227 metre yükseklikte bu bayrağı dalgalandırıyor olmaktan mutlu olduklarını belirterek atıkların doğaya gelişigüzel bırakılmamasına dikkat çektiler. Etkinlik sonunda yapılan atık analizinde plastik su şişeleri, peçeteler, alüminyum ambalajlar, konserve kutuları, sigara izmaritlerinin yoğunlukta olduğunu belirten ekip dönüş yolunda karşılaştıkları Rus ve Ukraynalı turistlere çevre temizliği etkinliği ve Mavi Bayrak hakkında bilgi verdiler.