Kumluca’nın önemli cazibe merkezlerinden olan ve içerisinde hayvanat bahçesinin de bulunduğu Sarnıç Tepesi piknik ve mesire alanında, Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin ekipman desteğiyle çim ekimi yapıldı. 

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Sarnıç Tepesinin bulunduğu fiziki konumu, içerisinde barındırdığı sosyal donatıları dolayısıyla ilçe halkı tarafından kullanılan ilçenin önemli cazibe merkezlerinden olduğunu söyledi.

Belediye olarak, yaklaşık bir ay öncesi Sarnıç Tepesinin çevre düzenlemesi ve bakım çalışmalarını başlattıklarını ifade eden Çetinkaya, çalışmalarda öncelikle mevcut alanın tesviye ve topraklama çalışması yapıldığını ve çim ekimine hazır hela getirildiğini belirtti.

Çetinkaya, “Belediye ekiplerimiz tarafından vatandaşlarımızın yıl genelinde yoğun olarak kullandıkları Sarnıç Tepesi mesire ve piknik alanında bakım çalışması başlattık. Bu çalışmalar kapsamında tamamı yaklaşık 200 bin metre kare olan alanımızın 13 bin metre karesinde ekiplerimiz çim ekimi gerçekleştirdiler. Ekimi yapılan çimler, gölge ve çam ibrelerine dayanıklı çim çeşitleri olduğu için uzun yıllar yeşil olarak kalabilecekler” dedi.

Çim ekimi sonrası çimlerin gelişmesi için, çimlendirilmiş bölgenin yaklaşık bir buçuk süreyle vatandaşların kullanımına kapatılacağını kaydeden Çetinkaya, çimlendirme sonrası Sarnıç Tepesinin daha güzel bir görünüme kavuşacağını bildirdi.