Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Sarnıç Tepesinde çimlendirme ve çevre düzenleme çalışması yapılıyor.

Kumluca’nın önemli cazibe merkezlerinden olan ve içerisinde hayvanat bahçesinin de bulunduğu Sarnıç Tepesi piknik ve mesire alanında Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından çimlendirme çalışmaları başlatıldı.

Belediye olarak Sarnıç Tepesinin çevre düzenlemesi ve bakım çalışmalarını başlattıklarını ifade eden Çetinkaya, “Belediye ekiplerimiz tarafından vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandıkları mesire ve piknik alanında bakım çalışması başlattık. Bu çalışmalarda öncelikle yaklaşık 10 bin metre kare alanda topraklama, sulama sistemi ve tesviye çalışması yapılacak. Ardından gölge ve çam ibrelerine dayanıklı çim ekimi gerçekleştirilecek” dedi.

Çim ekimi sonrası çimlerin gelişmesi için, çimlendirilmiş bölgenin yaklaşık bir ay süreyle vatandaşların kullanımına kapatılacağını kaydeden Çetinkaya, çimlendirme sonrası Sarnıç Tepesinin daha güzel bir görünüme kavuşacağını bildirdi.