Kumluca Belediyesi tarafından Eski Cami Mahallesi ve Narenciye Mahallelerini birbirlerine bağlayacak ve şehir için trafiğini rahatlatacak bir imar çalışmasına başlanıldı.

Kumluca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, şehir merkezinde trafik yoğunluğu rahatlatacak, şehir merkezine yeni yaşan alanları oluşturacak bir imar çalışmasına daha başlanıldı. Eski Cami Mahallesi ve Narenciye Mahallelerinde yürütülecek imar çalışmasıyla, şehir merkezindeki  trafiğin rahatlaması ve şehre yeni yaşam alanları kazandırılması amaçlanıyor.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Eski Cami Mahallesi ve Narenciye Mahallelerini kapsayacak şekilde planladıkları imar planı uygulamasının, ilçeye hem yeni yaşam alanları kazandırılması anlamında, hem de şehir içi trafiğin rahatlatılması anlamında çok önemli olduğunu söyledi.

Yapılacak çalışmayla Eski Cami Mahallesi Kiremithane sokaktan, Narenciye Mahallesi Kasapçayırı Caddesinin gavur deresi üzerine yapılacak köprü ile bağlantısının sağlanacağını ifade eden Çetinkaya, “Şu anda yapacağımız çalışmayla ilgili imar planı taslağı hazırlandı. Ocak ayı meclis toplantımızda meclis üyelerimize ve muhtarlarımıza konuyla ilgili bilgi verildi. Büyükşehir Belediyesi’ne 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifi yapıldı. Büyükşehir Belediyesinin onaylamasından sonra 1/1000 ölçekli imar planı belediye meclisimizde görüşülerek onaylanmak üzere Büyükşehir Belediyesine gönderilecek. Daha sonra planın kesinleşmesiyle 3194 sayılı imar kanunun 18. Maddesi gereğince bölgede parselasyon çalışması yapılarak çalışmamız tamamlanacak” dedi.

Tüm bu çalışmalardan sonra Fen İşleri Müdürlüğü tarafından uygulama bölgesinde belirlenen yolların açılması ve Gavur Deresi üzerine köprü yapımına başlanılacağını kaydeden Çetinkaya, çalışmalar tamamlandığında ilçenin yeni bir görünüme daha kazanmış olacağını bildirdi. 

Editör: Haber Merkezi