Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından sezonun ilk deve güreşi 13 Aralık Pazar günü Kumluca Karatepe stadında gerçekleştirilecek.

Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından organize edilen ve Kumluca Belediyesinin destekleriyle sezonun ilk deve güreşi 13 Aralık Pazar günü Kumluca Karatepe stadında yapılacak. Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Karakuş, Antalya’da sezonun ilk deve güreşini gerçekleştirecek olmalarından dolayı mutlu olduklarını söyledi. 

Deve güreşlerini Kumluca ve Demre devecileri olarak organize ettiklerini ve Kumluca Belediyesi’nin de destekleriyle yapacaklarını ifade eden Karakuş, “Amacımız bölgemizde geçmişten bu yana devam eden deve yetiştiriciliği ve yörük kültürünü sürdürmek. Bu konuda son yıllarda iyi gelişmeler var. İnşallah güzel bir güreşle sezona başlayacağız. Bu konuda bize destek olan herkese teşekkür ediyor, tüm güreş severleri güreşimize bekliyorum” dedi.

Deve güreşinin Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği adına yapılacağını belirten Karakuş, güreşlere Kumluca’nın yanı sıra Antalya, Demre ve Aydın’dan yaklaşık 80 devenin katılacağını bildirdi.