Bağlık Mahallesi Jandarma sokak, zeytinli mezarlığı ve Rhodiapolis Antik Kenti yolunda sıcak karışım asfalt dökümüne başlanıldı.

 

Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından alt yapısı tamamlanan şehir merkezindeki jandarma sokak, zeytinli mezarlığı ve Rhodiapolis Antik Kenti yolunda sıcak karışım asfalt dökümüne başlanıldı. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından altyapısı tamamlanan Merkez Mahallesi jandarma sokak, zeytinli mezarlığı ve Rhodiapolis Antik Kenti yolundaki sıcak karım asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

 

Çalışmaların ay sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını ifade eden Çetinkaya, sıcak karışım asfalt dökülecek yol güzergahında belediye ekiplerinin daha önce altyapı, enerji, haberleşme ve kanalizasyon gibi çalışmaları tamamladıklarını ardından da sıcak karışım asfalt çalışmasının başladığını söyledi.

 

Yolun sıcak karışım asfalt olmasıyla, özellikle Rhodiapolis Antik Kentine ulaşımın daha rahat olacağını belirten Çetinkaya, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan sağlanan ödenekle, Antalya Büyükşehir Belediyemizin sağladığı iş yükü desteği ve Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğümüzü altyapı çalışması yaptığı yol güzergahında sıcak karışım asfalt dökümüne başlanıldı. Belediye olarak yolun bir bölümü daha önce asfaltlanmış, bir bölümünde ise genişletme yapılmıştı. u anda yol güzergahında enerji, haberleşme ve kanalizasyon gibi altyapı çalışmaları halen devam ediyor. Bir taraftan da sıcak karışım asfalt dökümü yapılıyor. İnşallah çalışmaları ay sonuna kadar tamamlamış olacağız” dedi.

 

Sıcak karışım asfalt dökülmesi konusunda ödenek sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, iş yükü ve asfalt çalışmasındaki desteklerinden dolayı Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Çetinkaya, yapılacak olan sıcak karışım asfalt yolun yaklaşık beş kilometre uzunluğunda olduğunu bildirdi.