Kumluca Belediyesi tarafından, kentte sokak hayvanları için oluşturulan beslenme odakları sayesinde sokak hayvanları aç kalmıyor.

Kumluca’da sokak hayvanlarının doğal ortamda yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla, muhtelif alanlarda oluşturulan beslenme odakları sayısında artış yapılarak ilçe geneline yayılması planlanıyor.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, projenin Kumluca Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü, yaz mevsiminin gelmesiyle artan hava sıcaklığından dolayı park ve sosyal donatı alanlarının çevresinde yeni beslenme odakları oluşturduklarını söyledi. Belediyeciliğin sadece insanlara değil, kentte yaşayan tüm canlılara hizmet olduğuna dikkat çeken Çetinkaya, “Hayvanların korunması ve ihtiyaçlarının karşılanması bilinciyle evsiz, sahipsiz sokak hayvanları için park ve sosyal donatı alanlarının çevresinde yeni beslenme odakları oluşturduk. Sokaktaki dostlarımız yiyecek ve su ihtiyacını bu odaklardan temin ediyor. Besin takviyesi belediye ekibimizce takip ediliyor fakat kaplara su ve mama koyarak vatandaşlarımızda projeye destek veriyor.İhtiyaç duyulması halinde beslenme odakları kurmaya devam edeceğiz” dedi.