Kumluca’da Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri, sokak hayvanlarına süt, mama, ilaç ve battaniye yardımı yaptılar.

Kumluca Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Hayvanları Koruma Kulübü öğrencileri öğretmenleri Emel Kalıpçı ve Suzan Özyazı önderliğinde, sokak hayvanları için yardım kampanyası başlattılar.

Hayvanları Koruma Kulübü öğretmen ve öğrencileri, kendi aralarında ve okullarındaki yardımsever arkadaşlarından topladıkları yardımlarla sokak hayvanları için aldıkları süt, mama, ilaç ve hayvanları soğuktan korumak için battaniyeleri, okul müdürü Yusuf Çelik ile birlikte Kumluca Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine teslim ettiler.

Burada açıklama yapan Cumhuriyet İlköğretim Müdürü Yusuf Çelik, öğrencilere küçük yaşta hayvan sevgisi aşılamak amacıyla, okul bünyesinde Hayvanları Koruma Kulübü kurduklarını ve kulüp faaliyetleri kapsamında da öğrenciler arasında toplanan yardımları Kumluca Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine teslim ettikleri söyledi.

Kulüp olarak bundan sonrada bu tür faaliyetlere devam edeceklerini ifade eden Çelik, ilk defa gerçekleştirdikleri hayvanlara yardımı kampanyasında, toplanan yardımların öğrenciler tarafından hayvanlara verilmesini sağlayarak farklılık yaratmak istediklerini belirtti.

Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Falay da, öğrencilerin böyle güzel bir etkinliği gerçekleştirmiş olmalarından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını, bu gibi etkinliklerin çoğalmasını temenni ettiklerini söyledi.

Kumluca Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde barınan hayvanlara yardım yapmak isteyen vatandaşların, barınağa ulaştırabileceklerini yada belediye irtibata geçebileceklerini belirten Falay, “Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerimiz güzel bir çalışmaya imza atmışlar. Bunun ilçemizde bir örnek olmasını diliyor ve devamını bekliyoruz. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.