Hastane personelleri kurumsal, sosyal, mesleki verimliliklerini arttıracak olan sağlık personellerinin hastalarla olan ilişkilerinde ve kurumsal ilişkilerinde, güven, aidiyet, karşılıklı yararlı olma isteği, bilgi paylaşımı, faydalı etkileşim ve yenilikçilik gibi faktörlerin geliştirilmesi için içerisinde interaktif drama çalışmalarının yer aldığı 'SAĞLIK PERSONELLERİ İÇİN SOSYAL SERMAYE EĞİTİMİ' adlı çalışma Antalya Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ayşegül ALKAN tarafından gerçekleştirildi.
ALKAN verdiği demeçte Türkiye' de pek çok alanda yenilikçi eğitimlerin öncüsü olan Vizyoner Eğitim Danışmanlık bir çok sektörle birlikte Sağlık Sektörünün gelişimine ışık tutmak amacıyla Sağlık Personelleri İçin Sosyal Sermaye Eğitimi' ni Antalya Kumluca Devlet Hastanesi' nde de gerçekleştirildiğini söyledi . ALKAN,Sağlık Personellerinin bireysel çalışmalarda yer aldığı eğitimde 3 saat boyunca birbirinden farklı ve eğlenceli çalışmalar yapıldı. Katılımcıların bedensel, ruhsal egzersizlerle kurumsal ve toplumsal etkileşimlerini,  güven temelleri üzerine samimi ilişkiler ve karşılıklı bilgi ve değer paylaşımı ile geliştirilmesi sağlandığını ifade etti.
4-5 Mayısta düzenlenen etkinlikte Eğitimleri Uz. Psikolog /Davranış Mühendisi Ertan Şimşek yönetiminde Akın Kılıç  ve Osman Sarı gerçekleştirdiler
'SAĞLIK PERSONELLERİ İÇİN SOSYAL SERMAYE EĞİTİMİ' adlı etkinliğin açılış konuşmasında 
Hastane Başhekimi Uz. Dr. Ayşegül ALKAN "Güçlü ve Yenilikçi Türkiye' nin belirlenen hedeflere ulaşmasında Sosyal Sermaye, Finansal Sermaye ve Beşeri Sermaye ile aynı oranda önem arz etmektedir. Yapılan çalışmalar Sosyal Sermayesi yüksek toplumların daha üretken, girişimci, sağlıklı, yaratıcı, yeniliklere uyum sağlayan, insani değerlere önem veren , aidiyet ve faydalı olma duygusu gelişmiş bilinçli ve kalkınmış olduğunu göstermektedir. Gelişmiş topumun oluşturulmasında ve sosyal kalkınmanın sağlanarak yenilikçi fikirlerin ortaya çıkmasında Sosyal Sermaye, bilgi toplumu için çok önemli bir unsur olarak bilinmektedir. Kamu ve Özel Sektörün sunduğu hizmetlerde etkileşimli, bilgiyi paylaşan, karşılıklı güven duygusu gelişmiş personellerin varlığı hedeflenen Türkiye' nin oluşmasına hız katacaktır. Bilgi düzeyi ile birlikte Sosyal Sermayesine önem veren kuruluşlar yenilikçi iklimin oluşmasını sağlayarak, insana değer veren yaklaşımlarıyla hizmet kalitelerini, kurumsal ve bireysel iletişimlerini, faydalı hizmet anlayışlarını güçlendireceklerdir.
Kamu ile Özel olmak üzere Eğitimden Hizmete, Sanayiden Sivil Toplum Örgütlerine, pek çok alanda her kademede ihtiyaç duyulan Sosyal Sermaye, Kalkınma ve Ekonomi Politikalarında  da hızla fark edilmeye başlanmıştır. 
Burada Sağlık Personelleri için hazırladığımız Sosyal Sermaye Eğitimi, hasta-hekim ilişkileri, kurumsal ilişkiler, kişisel yönetim, ilişkisel yönetim, kriz durumlarının çözülmesi ve aidiyet gibi faktörlerin önemi ve geliştirilme çalışmaları Sağlık Sektöründe bir ilk olması nedeniyle örnek teşkil etmektedir." dedi. Ayrıca Hastane Başhekimi Uz. Dr. Ayşegül ALKAN Kumluca Belediye Başkanı Sayın Hüsamettin ÇETİNKAYA’ YA eğitim salonu olarak Kumluca Belediyesi Konferans Salonunu tahsis etmelerinden dolayı teşekkürlerini iletmiştir.