Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya: “Akmaz ve Yapraklı dereleri taşkın koruma çalışması, ilçemizdeki tarım alanlarının kaderini değiştirecek önemli çalışmalarındandır”

Kumluca’da Akmaz ve Yapraklı dereleri taşkın koruma inşaatı çalışmaları, yıl sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 12. Bölge Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl başlanan ve çalışmaların büyük bölümü tamamlanan, Kumluca Akmaz ve Yapraklı dereleri taşkın önleme çalışmalarında son yaklaşıldı. Çalışmaların bu yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenirken, yüklenici firma yetkilileri önemli bir olumsuzluk yaşanmazsa, çalışmaları daha önce de bitirilebileceğini bildirdi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Akmaz ve Yapraklı dereleri taşkın önleme çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Devlet Su İşleri tarafından ilçeye büyük yatırımlar yapıldığını ifade eden Çetinkaya, geçmişteki Baysı deresinden sonra Gavur deresi ıslah çalışması ve Akmaz deresi ile Yapraklı dereleri taşkın önleme çalışmalarının önemli yatırlar olduğunu söyledi.

Akmaz ve Yapraklı dereleri taşkın önleme çalışmalarının geçtiğimiz yıl başladığını kaydeden Çetinkaya, “Akmaz ve Yapraklı dereleri taşkın koruma çalışması, ilçemizdeki tarım alanlarının kaderini değiştirecek önemli çalışmalarındandır. DSİ tarafından yapılacak bu çalışmayla, ilçemizin önemli bir sorununu daha çözüme kavuşturmuş olacağız. Çalışmanın bedeli yaklaşık 2,4 milyon lira. İnşallah çalışma, yıl sonuna kadar tamamlanmış olacak ve bundan böyle Akmaz ve Yapraklı derelerinden kaynaklı sel ve su taşkını yaşamayacağız” diye konuştu.