Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında 120 tam soru yapan üç öğrenciyi altınla ödüllendirdi.

Kumluca’da eğitim gören ve Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavlarında 120 tam soru yaparak dereceye gire Mimar Sinan Ortaokulundan Hüseyin Kaan Küçükturan ve Şengül Ceren Yetkiner ile Sınav Kolejinden Burak Bayram Esen, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, okul müdürleri ve aileleriyle birlikte Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kumluca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Kumluca’nın son yıllarda eğitimde elde ettiği kazanımların meyvesini sınavlara katılan öğrencilerin başarısıyla almaya başladığını, gelecek yıllarda bu başarının daha yüksek olacağına inandığını söyledi.

Sınava giren öğrenci sayısı ve elde edilen başarıya baktıklarında üç öğrencinin 120 soruda tam yaparak dereceye girmelerinin, ilçedeki eğitimin kalitesi ve başarısını göstermede önemli bir ölçek olduğunu ifade eden Girgin, öğrencilerin başarısında emeği geçen eğitimcileri ve öğrencilerin ailelerine teşekkür etti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrencileri başarılarından dolayı kutladı. Okul döneminde başarılı olan öğrencilerin hayatlarında da başarılı olacaklarını ifade eden Çetinkaya, bu konuda öğrenciler başta olmak üzere, aileleri ve öğretmenlerinin de ayrıca takdir edilmesi gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında dereceye giren üç öğrenciye çeyrek altın ve çeşitli kitaplar hediye etti.