Kumluca Belediyesi tarafından Rhodiapolis Antik Kenti Tiyatrosu ve Stoası’nın restorasyonu için 26 Aralık Cuma günü ihale gerçekleştirilecek.

Kumluca Belediyesi ve Kültür Turizm İl Müdürlüğünce ortaklaşa hazırlanan proje kapsamında, Rhodiapolis Antik Kenti Tiyatrosu ve Stoasın’ın restorasyonu için 26 Aralık Cuma günü Kumluca Beeldiyesi’nde ihale yapılacağı bildirildi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, 2006 yılında kazı çalışmaları başlayan ve bu güne kadar antik kentin büyük bölümü gün yüzüne çıkan Rhodiapolis Antik Kenti’nde ilk restorasyon işi ihalesinin antik kentin tiyatro ve stoası için gerçekleştirileceğini söyledi.

İhaleyle bin 350 metrekarelik atik tiyatro ve stoanın restorasyonun yapılacağını ifade eden Çetinkaya, “Rhodiapolis Antik Kenti için heyecanla beklediğimiz ihale gününe yaklaşıyoruz. İhale sonucu yer tesliminden itibaren 400 günde çalışmalar tamamlanmış olacak. Böylece Kumluca’nın tarihe açılan kapısı olarak gördüğümüz Rhodiapolis Antik Kenti’nin tarihi değeri, turizme sağlayacağı katkısı bir kat daha artacaktır. Rhodiapolis Tiyatrosu ve Stoasının restorasyonu için yapılacak ihale, bugüne kadar Rhodiapolis’e yapacağımız en büyük katkı olacaktır” diye konuştu.

İhalenin Kumluca Belediyesi meclis toplantı salonunda yapılacağını kaydeden Çetinkaya, ayrıca ihalenin maliyetinin de Kültür ve Turizm Bakanlığı Taşınmaz ve Kültür Varlıklarının Korunmasına ait katkı payına gönderilen ödenekle karşılanacağını bildirdi.