Kumluca Haber, Turizm Haberleri

Kumluca’ya bağlı turistik Adrasan ve Olimpos beldelerinde, yaz sezonu öncesi alınacak tedbirlerle ilgili toplantı düzenlendi.

Kumluca Kaymakamlığında düzenlenen toplantıya, Kaymakam Polat Kara’nın yanı sıra, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Gürcan Yıldırım, Orman İletme Müdürü Faik Yılmaz, Adrasan Mahalle Muhtarı Nail Aksoy, Yazır Mahalle Muhtarı Durmuş Karatekeli oğlu, meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı.

Toplantıda konudan Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Adrasan ve Olimpos’un Kumluca’nın turizme açılan penceresi olduğunu, özellikle de yaz aylarında buraya gelen yerli ve yabancı turistler dolayısıyla nüfus artışı ve trafik yoğunluğu yaşandığını söyledi.

Daha önce yapılan toplantıda alınacak tedbirlerle fikir alışverişinde bulunduklarını hatırlatan Kara, bu toplantıda ise tedbirlerin uygulanmasını değerlendireceklerini belirtti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da Adrasan ve Olimpos’ta yaşanan en büyük sıkıntıların başında trafik yoğunluğu, tur teknelerinin sahile yanaşma yerleri ve seyyar satıcılar olduğunu söyledi.

Adrasan sahilinin yaklaşık iki kilometre uzunluğunda olduğunu hatırlatan Çetinkaya, “Buradaki yolda yolun ikiye bölünerek trafik akışının sağlanması doğru olacaktır. Bu yolda aynı zamanda iki kilometre uzunluğunda bisiklet yolu olacak. Böylece yol kenarına araç parkını engelleyerek hem görüntü kirliliği hem de trafik yoğunluğu azalacak.” dedi.

Aynı şekilde Olimpos’ta da trafik sorununa çözüm için yolun bir bölümünde sağ tarafa, bir bölümünde ise sol tarafa araç parkının yasaklanmasının doğru olacağını vurgulayan Çetinkaya, mobese sistemi kurulmasının da güvenlik açısından önemli olduğunu kaydetti.

Toplantıda ayrıca, Adrasan’da işletmelere ürün pazarlayan araçların haftada iki gün giriş yapması, tur tekneleri için yanaşma ve iskele yeri belirlenmesi ve bu alanda vatandaşların deniz girmelerinin engellenmesi, seyyar satıcıların sahilde satış yapmalarına izin verilmemesi,  dolmuş bekleme yerinin değiştirilmesi, Olimpos’ta ise otopark yeri oluşturulması kararı alındı.