Kumluca’da 4-5 Mart tarihlerinde düzenlenecek Türkiye’nin ilk Kum Enduro yarışlarının hazırlıkları sürüyor.

Kumluca Motosiklet Sporları Derneği tarafından düzenlenen , Kumluca Belediyesi ve Kumluca Muhtarlar Derneği tarafından desteklenen, Türkiye’nin ilk Kum Enduro yarışları için hazırlıklar devam ediyor. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kum Enduro yarışlarının yapılacağı alandaki çalışmaları inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Türkiye’de ilk olacak yarışmanın çok güzel geçeceğini ümit ettiğini ifade eden Çetinkaya, bu konuda gerekli tüm çalışmaların yapıldığını söyledi.

Buradaki amacın, motor sporlarına gönül vermiş insanları biraya getirmek, buna merak duyan insanlara sportif amaçlı etkinlik yapmalarını sağlamak olduğunu belirten Çetinkaya, “Bu amaçla Motosiklet Sporları Derneğimiz, Muhtarlar Derneğimiz hep birlikte bir güzelliğe imza atacağız. Şu anda hazırlıklar devam ediyor. Yarışmaların görselliği bol ve güzel geçeceğine inanıyorum. 4-5 Mart günleri, tüm sporsever halkımız buraya bu yarışları izlemeye bekliyoruz.” dedi.

Kumluca Motosiklet Sporları Derneği Başkanı Şahin Bayar da başka yerlerde de enduro yarışlarının yapıldığını ancak, sadece kumda yarışların ise Kumluca’da gerçekleştirileceğini söyledi. 

Yarışlar için şu anda kadar Antalya başta olmak üzere İstanbul, Ankara, İzmir, Manisa, Kütahya, Adana, Mersin, Muğla illerinden çok sayıda sporcunun kayıt yaptırdıklarını ifade eden Bayar, “Belediyemizin desteğiyle hazırladığımız parkurumuz yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda. Parkurda 16 adet engelli bölüm var. Bunlar arasında yatay lastik, dik lastik, godi, uçma rampaları bulunuyor. Çok güzel yarışlar olacağına inanıyorum.” dedi.

İzleyicilerin yarış parkurunun tamamını görebiliyor olmalarının da çok güzel olduğunu vurgulayan Bayar, 4-5 Mart günü tüm vatandaşları bu güzel yarımayı izlemeye beklediklerini bildirdi.