Antalya’nın batınına Kumluca-Kaş arasında yapılması planlanan havaalanı hakkında bölgede incelemeler devam ederken, bölgedeki yerel yönetimlerle de bilgi alışverişinde bulunuyorlar.

Antalya’nın batısına yapılacak havaalanı konusunda bir dizi inceleme ve araştırma yapmak üzere bölgeye gelen Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Havaalanları Daire Başkanı Ümit Özdemir, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bölge Müdürü İlker Çelik, Antalya Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Hüsamettin Elmas, teknik heyetiyle birlikte Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Havaalanları Daire Başkanı Ümit Özdemir, Antalya’nın batısına yapılması planlanan havaalanı konusunda Kumluca, Finike, Demre ve Kaş arasında incelemelerde bulunduklarını, fiziki ve teknik açıdan en uygun bölgeyi tespit etmeye çalıştıklarını söyledi.

Yapılacak olan havaalanının bölgenin ekonomik açıdan kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını ifade eden Özdemir, bundan dolayı havaalanını biran önce en uygun yere yapılması için büyük gayret gösterdiklerini belirtti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, havaalanı konusunda Kumluca, Finike, Demre ve Kaş’ın büyük bir potansiyele sahip olduğunu, yapılacak havaalanının sadece dört ilçe değil diğer ilçelere de fayda sağlayacağını ve özellikle de Antalya Havaalanının yükünü hafifleteceğini kaydetti.

Kendilerinin de bölgeye yapılacak havaalanı çalışmalarıyla, heyecanlandıklarını ifade eden Çetinkaya, “Bölgemize yapılacak havaalanının en uygun yere en kısa sürede yapılmasını sabırsızlıkla beliyoruz. Bu konu teknik bir konu, bu konuda konunun uzmanları en doğru kararı verecektir. Ben ilgili Bakanlığımızın bu konudaki en üst düzey yetkilisi olarak daire başkanımızın bölgemizde inceleme yapıyor olmasının Bakanlığımızın, hükümetimizin konuya verdiği önemin en iyi göstergesi olarak görüyorum. İnşallah bölgemiz hayırlı olmasını diliyor, en kısa zamanda yapılmasını temenni ediyorum” dedi.