Kumluca Mesleki ve Teknik eğitim Merkezi’nde(METEM) düzenlenen törene Kumluca Kaymakamı Dr. Polat Kara, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası(KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kumluca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Kumluca SGK Müdürü Meltem Dilekcan, Metem Müdürü Ahmet Kiraz, muhasebeciler ve kursiyerler katıldı.  

ÇSGB, MEB, TOBB ve İŞKUR tarafında ortak yürütülen UMEM Beceri 10 projesinde kursiyerler, kurs süresince eğitim aldıkları her gün için 25tl. ücret alıyorlar. Kumluca’da 4 Nisan’da başlayan “Muhasebe Yardımcı Elemanı” kursu 6 Ağustos’ta tamamlandı. %50 istihdam garantisi olan kursu tamamlayan 22 kursiyerin 11’i kurs sonunda işe başladı.  

Tören açılışında konuşan METEM Müdürü Ahmet Kiraz, “Törenimize katılarak bizleri ve kursiyerlerimize destek olan tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimiz yorucu bir süreci geride bırakarak sertifikalarını almaya hak kazandılar. Aralarında 11 arkadaşımız iş başı yaptı. Bu projenin hayata geçmesinde emeği olan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. UMEM Beceri 10 kursları büyük ilgi görüyor. Proje kapsamında halen “Zayıf Akım Tesisatçısı” kursumuz da devam ediyor” dedi.

Törenin ardından katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi.