Türk Kızılay’ı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Kök Hücre Gönüllü Verici Merkezinin organizesiyle, gerçekleştirilen kök hücre bağışına, öğrenciler “Umudum sensin” kampanyasıyla destek oldular.

Kumluca’ya bağlı Hacıveliler Mahallesi Ortaokulu öğrencileri, kök hücre bağışı için düzenledikleri kampanyayla lösemi hastalarına umut olmaya çalıştılar.

Hacıveliler Mahallesi Şıh Cami imam hatibi Muhammet Yalçın’ın lösemi teşhisiyle tedavi görmeye başlamasıyla birlikte, Hacıveliler Ortaokulu idaresi ve öğrencileri, kök hücre bağışı konusunda toplum bilinci oluşturmak amacıyla, “Umudum sensin” kök hücre bağışı kampanyası başlattılar.

Türk Kızılay’ı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Kök Hücre Gönüllü Verici Merkeziyle irtibata geçen okul yönetimi, Kumluca’da yapılacak kök hücre bağışı gününe kadar kampanyalarını sosyal medya, basın ve el ilanlarıyla ilçe geneline duyurdular.

Türk Kızılay’ı Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Kök Hücre Gönüllü Verici Merkezinin ilçede bağış toplaması öncesi düzenlenen törene Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, İlçe Müftüsü Hacı Kahraman, Hacıveliler Ortaokulu Müdürü Zekai Dinçer, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Okul müdürü Zeki Dinçer, kök hücre, kan ve organ bağışları konusunda toplum bilinci oluşturmak, bu konularda insanları bilgilendirmek amacıyla, okul öğrencileriyle birlikte bir kampanya başlattıklarını ve kampanyaya gösterilen ilginin bir hayli fazla olduğunu söyledi.

Kampanyanın başlangıcında mahalle cami imamlarının sağlıklı iken lösemiye yakalanmasının etkili olduğunu vurgulayan Dinçer, “Kampanyamızın amacı, lösemi rahatsızlığı olan herkese yardımcı olabilmek. Bunun için kampanyamızın sloganını ‘Umudum sensin’ olarak belirledik. Kampanyamız sürecinde yaklaşık 15 günde öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrenci velilerimiz bir çok kişiye ulaştık. Kök hücre bağışında bulunmak isteyen kişilerden olumlu dönüşler aldık. İnşallah çok güzel bir bağış toplayarak, tüm lösemi hastalarına umut olmaya çalışacağız.” dedi.

Hacıveliler Ortaokulu öğrencileri de bu tür hastalıkların tedavisi için yardımcı olacakları için çok mutlu olduklarını ifade ederek, yaptıkları kampanya ile insanlarda hastalık konusunda bilinç ve yardımlaşma duygusu oluşturmaya çalıştıkları için mutlu olduklarını dile getirdiler.