Lisans Yerleştirme Sonuçlarının (LYS) açıklanmasının ardından, üniversite tercihi yapacak öğrenciler için Kumluca Belediyesi bünyesinde “Üniversite Tercih Merkezi” kuruldu. Üniversite tercih merkezini ziyaret eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, öğrenciler ile bir süre sohbet etti ve bilgi aldı.

Üniversite öğrencileri ve aileleri için hayati önem taşıyan bir konuda öğrencilere yardımcı olmak istediklerini ifade eden Çetinkaya, konusunda uzman, çalışma tecrübesiyle kendisini kanıtlamış eğitim uzmanı Ali Alpaslan ve bu yıl faaliyete başlayan KUMBEK’in rehber öğretmeni Hatice Aksakal’ın tercih süresince öğrencilere yardımcı olacaklarını söyledi.

Çetinkaya bu yıl ilçede bin’in üzerinde öğrencinin üniversite tercihinde bulunacağını, Kumluca Belediyesi olarak kendilerinin de bu öğrencilere doğru tercih, doğru meslek seçimi konularında yardımcı olduklarını söyledi.

Her yıl binlerce öğrencinin doğru tercih yapamadıkları için ya istedikleri üniversiteyi yerleşemediklerini, yada istedikleri mesleğe sahip olamadıklarına dikkat çeken Başkan Çetinkaya, “Üniversite Tercih Merkezi’ne” öğrencilerimizin yoğun ilgisi var. Öğrencilerimiz kendileri veya aileleriyle birlikte merkezimize geliyorlar, puanlarını, okumak istedikleri üniversiteyi, tercih edecekleri mesleği anlatıyorlar. Bizde kendilerini puanları ve ilgileri doğrultusunda en uygun üniversite ve meslek konusunda yönlendiriyoruz. İnşallah tüm öğrencilerimize doğru üniversite, doğru meslek seçme konusunda yardımcı olabiliriz” dedi.

Kumluca Belediyesinin “Üniversite Tercih Merkezi’ne” gelen öğrenci ve aileleri de, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Kumluca Belediyesine teşekkür ettiler.