Kumluca ilçesine bağlı Mavikent Mahallesinde hortum nedeniyle büyük zarar gören bölgeyi ziyaret eden Vali Karaloğlu; "En büyük tesellimiz can kaybımız olmamasıdır. Bu kadar büyük bir doğal afet sonrası can kaybımız olmamasıdır. Dün akşam 25 vatandaşımız hastanelerimize yaralı olarak geldi. Şu anda sadece 3 tanesi hastanede tedavi görüyor, diğerleri ayakta tedavi edilip taburcu edildi. 
Öncelikle hasar tespiti yapacağız bir fotoğrafı göreceğiz sonra inşallah en kısa zamanda vatandaşımızın oluşan zararını giderme noktasında ne yapacağımıza karar vereceğiz.  
4 ilçemiz felaketten zarar gördü Kumluca ilçemiz sera noktasında en büyük zararı gören ilçemiz olarak gözüküyor. 

Finikede ise daha çok evlerde, iş yerlerinde ve portakal bahçelerinde hasar olduğunu biliyoruz. 
Demre'de 2 ev yıkıldı. Kaş'ta evlerde daha çok hasar çatı uçması hasarları var. Bugün tamamının hasar tespitini tamamlamaya çalışacağız. Bölgede enerji yok, Kumluca'da ana hatta 2 büyük direğin yıkılması sonucu ilçenin büyük çoğunluğunda elektrik yok. CLK şirketinin yoğun bir çalışması var, inşallah gün sonunda bölgenin tamamına enerji verilecek. Hep beraber bu proplemleri çözeceğiz." dedi

incelemelerinin ardından hortum nedeniyle yine büyük zarar gören Finike ilçesine haraket etti.

Antalya valisi Münir Karaloğlu'na Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti il Başkanı Av. Rıza Sümer eşlik ediyor.