Adrasan’da yeni yapılan Adrasan Barajı’nı ziyareti esnasında açıklamalarda bulunan Vali Münir Karaloğlu Çıralı, Olimpos ve Adrasan’da devam eden kamu yatırımlarını yerinde incelemek ve bölgenin birikmiş sorunlarını yerinde görmek amacıyla hem ilden gelen il müdürleri ve bölge müdürleriyle hem de ilçe müdürleriyle bölgeyi ziyaret ettiklerini belirtti.


Bu üç beldenin Antalya’nın batı yakasında turizmiyle, turizm potansiyeliyle öne çıkmış önemli yerleşim yerleri olduğunu hatırlatan Vali Karaloğlu, bakir koyları, doğayla iç içe yapısı nedeniyle bu bölgelerde turizmin kendiliğinden ve doğaya uygun gelişmiş olduğunun altını çizdi.


Bölgenin Altyapı ve Planlama Sorunları Var
Bölgenin altyapı ve planlama sorunları olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, “Hem büyükşehir belediyemiz hem ilçe belediyemiz hem de diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızla bölgenin sorunlarını yerinde inceleyerek, yerinde tartışarak, çözüm üretmeye çalışıyoruz. Şimdi üzerinde bulunduğumuz Adrasan Barajı 2.5 milyon metreküp su tutacak. 6 Bin hektar alanı sulayacak. Kumluca Türkiye’nin aynı zamanda sera merkezi, sebze merkezi. Bu tür yatırımlar, bu bölgede tarımla uğraşan çiftçilerimizin işini kolaylaştıracak, gelirini arttıracak ve giderlerini azaltacak önemli yatırımlardır” diye konuştu.


Büyük Yapılaşma Yerine Butik Otelcilik
Amaçlarının Kemer sonrası Antalya’da, Batı Antalya’da turizmi Çıralı’da, Olympos’da ve Adrasan’da olduğu gibi doğaya uygun, büyük otellere, büyük yapılaşmaya izin vermeden, pansiyonculuk ve butik otelcilik şeklinde büyütmek olduğunun altını çizen Vali Karaloğlu, “Bu bölgeler aslında kendiliğinden oluşmuş güzel örnekler bizler buralardaki altyapı çalışmalarını, planlama çalışmalarını tamamlarsak bölgeye de ülkeye de örnek sunmuş oluruz” dedi.


Ziyaret ve incelemeler esnasında Vali Münir Karaloğlu’na AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi