Kumluca’ya Mavikent Mahallesi’nde bulunan Akdere’nin DSİ tarafından hazırlanan proje kapsamında açılması için çalışmalara başlanıldı.

Kumluca Belediyesi toplantı salonunda, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında bir araya gelen vatandaşlar, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Akınca ve Akdere için hazırlanan projeyi tartıştılar.

Toplantıda konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, her yıl aynı yerde su taşkını ve sel olayının meydana geldiğini, buna bağlı olarakta vatandaşların hem maddi, hem de manevi büyük kayıplarının olduğunu söyledi.

Yaşanan sel ve su baskınlarına çözüm bulmak amacıyla bir araya geldiklerini ifade eden Çetinkaya, ortak akıl ve teknolojinin yardımıyla yapılacak çözüm sayesinde insanların hayallerinin, geleceklerinin kurtulacağını bu konuda herkesin katkı sağlamsı gerektiğini belirtti.

Çetinkaya şöyle konuştu:

“Biz burada yaşanan bir soruna çözüm bulmak için bir araya geldik. Eğer bir çözüm bulur, ortak noktada bir araya gelirsek, yaşanan sorunun çözümü var . Bu konuda öncelikle ülkemizde bu tip çalışmalarda başarı sağlayan Devlet Su İşleri’ni kendimize hakem seçerek, yaptığı projenin uygulanması konusunda mutabık olmalıyız. Burada sizlerin de görüşlerini alacağız, sizlerde fikirlerinizi söyleyeceksiniz, birlikte ortak çözüm arayacağız.”

DSİ tarafından yapılan projenin uygulanması için derenin geçeceği bölgede arazisi bulunan vatandaşların muvafakat vermesi gerektiğini vurgulayan Çetinkaya, muvafakat verilmesi halinde çalışmaların en kısa sürede başlayacağını kaydetti.

Toplantıya katılan Mavikent eski Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, her şekilde çalışmanın yapılması gerektiğini, aksi takdirde bir çok zahmetlerle seralarında ürün yetiştiren çiftçilerin ürünlerinin meydana gelen sel ve su baskınlarıyla heba olduğunu söyledi.

Kendisinin açılacak dere için muvafakat vereceğini ifade eden Çetinkaya, bu konuda herkesin üzerine düşeni yaparak insanların mağduriyetinin giderilmesi konusunda toplumsal sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini belirtti.

Konuşmanın ardından Akdere’nin açılması için DSİ tarafından yapılan projeye ilk muvafakatı Mavikent eski Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya verdi. Ardından toplantıya katılan 15 vatandaş derenin açılması için muvafakat belgesini imzaladılar.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, muvafakat belgesini imzalayan vatandaşlarla, Akdere’nin açılacağı bölgede, DSİ yetkilileriyle tekrar bir araya geleceklerini bildirdi.