Kumluca ilçesinde iki gün etkisini sürdüren sağanak yağış ve fırtınadan etkilenen çiftçiler, belediye ve kendi imkanlarıyla zararlarını gidermeye çalışıyorlar

Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya: “Büyük bir afet yaşandı, bir daha yaşanmaması için bundan ders çıkartarak çözüm arayışında olacağız”

Kumluca ilçesinde iki gün etkili olan sağanak yağış ve fırtınadan etkilenen çiftçileri ziyaret eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı ve AK Parti il Başkanı Rıza Sümer geçmiş olsun dileğinde bulundular.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, AK Parti il Başkanı Rıza Sümer ve Büyükşehir Belediyesi ilçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret ederek yaşanan afet hakkında bilgi aldılar.

Daha sonra su baskını ve hortum yaşanan bölgede çiftçiler ziyaret eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, AK Parti il Başkanı Rıza Sümer ve Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü İsa Akdemir, su baskını ve fırtınadan etkilenen çiftçilere geçmiş olsun dileğinde bulundular.

Göksu Mahallesi’nde serası su baskınında etkilenen Kadir Özdeş isimli çiftçiyle bir süre görüşen heyet daha sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı’nın telefonuyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile görüştürüldü. Telefonda çiftçi Kadir Özdeş’e geçmiş olsun dileğinde bulunan Bakan Eker, çiftçiye serasının sigortalı olu7p olmadığını sordu.

Su baskınından 6 dekar serasının tamamının etkilendiğini ifade eden Özdeş, kendisinin kiracı olarak seracılık yaptığını, zor şartlar altında ürettiği ürünleri sigorta yaptıramadığını söyledi. Su baskını nedeniyle tüm emeklerinin heba olduğunu belirten Özdeş, Bakan Eker’den kendisi gibi mağdur olan çiftçilere devlet olarak yardım edilmesini istedi.

Daha sonra Mavikent Mahallesi’nde afetten etkilenen vatandaşları ziyaret eden heyet, burada da vatandaşlarla görüşerek bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için neler yapılması konusuna fikir alışverişinde bulundular.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yaşanan afetten sonra oturup ağlama yerinde afetten ders çıkarma yoluna giderek bir daha böyle bir afettin yaşanmaması için çalışacaklarını söyledi.

Mavikent Mahallesi’nde 1950’li yıllarda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından açılan bir kanalla dağlardan gelen suların denize ulaştırıldığını, zamanla bu kanalın kapandığını ve yaşanan olumsuzlukların sebebinin bu olduğunu belirtti.

Çetinkaya şunları söyledi:

“Büyük bir afet yaşandı, bir daha yaşanmaması için bundan ders çıkartarak çözüm arayışında olacağız. Bizim buradan çıkaracağımız bir tek sonuç var. Her sefer ağlamayacaksak, bu işten zarar göreceğiz endişesi yaşamayacaksak, Akdere ve Akınca derelerimizin DSİ’nin 1950’li yıllarda yapmış olduğu, planladığı kanalı tekrar açıp yağmur sularının denize ulaşmasını, tahliyesini sağlamak olacaktır. Bu konuda bizin belediye olarak Devlet Su İşleri’ne müracaatımız var, yetkilerimizle görüşerek bu sorunu kökten çözmek istiyoruz.”

Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçeler Koordinatörü İsa Akdemir de, Büyükşehir Belediyesi olarak Kumluca’da yaşanan afetin yaralarının sarılması için tüm imkanları seferber ettiklerini, yapılması gereken her türlü çalışması Kumluca Belediyesi ekipleriyle koordineli olarak yapacaklarını bildirdi.