Kumluca bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunan balıkçıl kuşu tedavisi için Kumluca Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğüne getirildi. Burada yaralı balıkçıl'a ilk müdahaleyi yapan Kumluca Belediyesi Veterineri Sinan Ulusoy, balıkçıl kulunun sağ kanadının kırık olduğunu ve tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra tedavisi için Kumluca Belediyesi Sokak Hayvanlarını Rehabilitasyon Merkezindeki kliniğe götürülen yaralı balıkçıl kuşuna burada yaklaşık yarım saatlik bir müdahalenin sonucu kırık olan kanadı sarılarak sabitlendi.

Kanadının kırık olması nedeniyle uçamayan ve beslenemediği belirlenen balıkçıl kuşuna, gerekli antibiyotik ve vitamin tedavisi de uygulayan Ulusoy, yaklaşık bir hafta süreyle kuşu gözlem altına tutacaklarını, ilaç tedavisi ve beslenmesini takip edeceklerini belirtti.

Tedavinin sonunda balıkçıl kuşunun doğal ortamda kendi yaşamını idame edebilecek duruma gelmesinden sonra doğal yaşam alanına bırakacaklarını ifade eden veteriner Ulusoy, “Bir vatandaş tarafından yaralı olarak belediyemize getirilen balıkçıl kuşuna müdahale yaptık. Bir hafta boyunca tedavi sürecini takip edeceğiz. Daha sonra doğal yaşam alnına bırakacağız. İnşallah sağlıklı bir şekilde balıkçıl kuşumuzu doğaya kazandırırız.” dedi.