Bir vatandaş tarafından yol kenarında bulunan yavru Hint Gölet Balıkçılı, Kumluca Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğüne getirildi. Kumluca Belediyesi Veteriner Hekimi Sinan Ulusoy, yavru Hint gölet Balıkçılı’nı muayene ederek herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığını kontrol etti.

Herhangi bir yarası ve sağlık sorunu olmayan yavru Hint gölet Balıkçılı, doğada kendi yaşamını sürdürebilecek büyüklüğe gelinceye kadar, Kumluca Belediyesi Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesi’nde bakıma alındı.

Kumluca Belediyesi Veteriner Hekimi Sinan Ulusoy, Hint gölet Balıkçılı’nın bölgede ender görüldüğünü, ancak yavru Hint gölet Balıkçılı’nın bulunmasının ise kendilerini bu açıdan sevindirdiğini söyledi.

Yavru Hint gölet Balıkçılı’nın henüz uçma ve doğada kendi yaşamını sürdürme yetisine sahip olmadığını ifade eden Ulusoy, “Yolda bir vatandaşımız tarafından bulunarak belediyemize getirilen yavru Hint gölet Balıkçılı’nı koruma altına aldık. Henüz daha küçük, doğada kendi halinde yaşamını sürdüremez. Büyük olasılıkla yuvadan ayrıldı ve yuvasını bir daha bulamadı. Biz imkanlarımız dahilinde doğasına uygun bir şekilde beslemesini yapacağız. Tahminimiz bir, bir buçuk ay sonra kendi yaşam alanı olan doğaya bırakacağız” dedi.