Kumluca’ya bağlı Yazır Mahallesi Keller mevkinde, daha önce kaçak olduğu gerekçesiyle bazı bölümleri yıkılan alanda belediye ekipleri, yapılaşmanın devam ettiği gerekçesiyle yapılar hakkında tutanak tutarak mühürlediler  

Kumluca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından, Yazır Mahallesi Keller mevkinde devam eden inşaat çalışmaları kaçak olduğu gerekçesiyle mühürlendi.  

Kumluca’ya bağlı Yazır Mahallesi Keller mevkinde tapulu arazi üzerinde yapılan inşaat hakkında, Kumluca Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin kaçak yapılaşma tespit ederek mühürleme işlemi gerçekleştirildi.  

Yazır Mahallesi’nde rutin olarak denetim yapan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri, daha önce mühürlenen yapılar dışında alanda kaçak yapılaşmanın devam ettiğini tespit ederek bu yapıları da mühürleyerek, tutanak tuttular. 

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsaade etmeyeceklerini bu konuda ekiplerin rutin olarak ilçe sınırları içerisinde denetimlerini sürdürdüklerini söyledi. 

Daha önce Belediye ekiplerinin bölgede kaçak yapılaşma tespit ederek tutanak tuttuklarını, bu yapılar hakkında Belediye encümeni tarafından yıkım kararı çıktığını ve ekiplerin geçtiğimiz günlerde bu kararı uyguladıklarını ifade eden Çetinkaya, aynı bölgede ekiplerin yaptığı kontrollerde kaçak yapılaşmanın devam ettiğinin tespit edilmesiyle tekrar tutanak tutulduğunu ve yapıların mühürlendiğini belirtti.
Tutulan tutanakların Belediye encümenine havale edildiğini kaydeden Çetinkaya, “Söz konusu ilçemiz genelinde, yasa ve hukuka aykırı bir yapılaşmaya kesinlikle göz yummayacağız. Daha önce aynı yer ile ilgili tutulan tutanaklar ve encümenimizin kararı doğrultusunda yıkım işlemini gerçekleştirdik. Aynı yerde devam eden yapılar olduğunun tespit edilmesiyle ilgili de ekiplerimiz gerekli işlemlerini başlattılar. Bu yapılar hakkında da encümenimizin kararı doğrultusunda işlemlerimiz devam edecektir” dedi.