Kumluca Belediyesi ve hayırseverlerin destekleriyle Narenciye Mahallesi’nde yapılacak ve ilçenin en büyük camisi olacak cami inşaatı için toplantı düzenlendi. Kumluca Belediyesi’ndeki toplantıya, ilçe Kaymakamı Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçe Müftüsü Abdulmuttalip Peşe, Narenciye Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Metin Küstür, dernek yönetim kurulu üyeleri ve hayırseverler katıldı.

Cami inşaatı hakkında bilgi veren Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Narenciye Mahallesi’nde yapılması planlanan caminin ilçenin en büyük camisi ve ilçenin simge binalarından biri olacağını söyledi.

Cami inşaatının Kumluca Belediyesi ve hayırseverlerin destekleriyle yapmayı planladıklarını ifade eden Çetinkaya, “İlçemizin girişi, Narenciye Mahallemizde büyük bir camiye ihtiyaç vardı. Belediyemiz ve hayırseverlerimizin desteğiyle bir yola çıktık. Cami inşaatımızda konferans salonu, çeşitli sosyal ve kültürel etkinlik alanları bulunuyor. İnşallah tamamlandığında, hem insanların ihtiyaçlarını gidermesi açısından hem de ilçemizin simge bir yapısı olarak çok güzel bir eser ortaya çıkacağına inanıyorum” dedi.

Cami inşaatı için Kasım ayı içinde temel atma töreni düzenleneceğini kaydeden Çetinkaya, cami inşaatı için bağış yapmak isteyen hayırsever vatandaşların, Narenciye Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği yönetimi ile irtibata geçmesi gerektiğini bildirdi.

Toplantının ardından cami inşaatının yapılacağı inşaat alanına geçen heyet, burada ilçe Müftüsü Abdulmuttalip Peşe tarafından cami kıblesinin belirlenmesi çalışmasına eşlik ettiler.