Güzören Mahallesi'nden Karagöl Yaylası'na ulaşımı sağlayan ve heyelan nedeniyle ulaşıma kapalı olan yol belediye ekiplerinin çalışmasıyla ulaşıma açıldı

Kumluca’da Karagöl Yaylası'na Güzören Mahallesi üzerinden ulaşımın sağlandığı yolda yaklaşık bir hafta önce heyelan meydana geldi.

 Güzören Mahallesi Karagöl Yaylası yolu, meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Kumluca Belediyesi ekipleri, heyelan medyana gelen bölgede çalışmalara başladı. Yaklaşık bir haftadır süren çalışmalar sonunda Karargöl yaylasına Güzören Mahallesi’nden ulaşımı sağlayan yol trafiğe açıldı.

 Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yaptığı açıklamada, belediye ekiplerinin heyelan meydana gelen bölgede yolu trafiğe açmak için büyük bir özveriyle çalıştıklarını söyledi.

 Çetinkaya, "Karagöl yaylasına Güzören Mahallesi’nden ulaşımı sağlayan yolda meydana gelen heyelanın ardından, vatandaşlarımız Karagöl’e ulaşımı alternatif olan İncircik Mahallesi'nden geçen yolu kullanıyorlardı. Heyelan meydana gelen yolda ekiplerimiz yolu trafiğe açmak için büyük gayret gösterdiler ve yol trafiğe açıldı. Şu anda Güzören Mahallesi’nden Karagöl yaylasına ulaşım sağlanıyor” dedi.

 Yaklaşık 600 hanenin bulunduğu Karagöl yaylası, ilçe halkı tarafından özellikle yaz aylarında yazlık olarak kullanılıyor.