Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ilçede imalathanesi bulunan pastanelere denetim gerçekleştirdi. Ekipler denetimlerde, iş yeri açma ruhsatları, çalışanların hijyen eğitimleri, genel temizlik, ilaçlama ve üretimlerde kullanılan malzemeleri denetlediler.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, halkın sağlığını korumak, imalat yapan işyerlerinin kontrolünü sağlamak amacıyla sürekli olarak denetimlerin yapıldığını söyledi. 

Belediye olarak halkın sağlığını ön planda tuttuklarını ifade eden Çetinkaya, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hareketliliğin yoğun olması dolayısıyla imalat gerçekleştiren pastanelerde gerçekleştirilen denetimlerde genel anlamda uygunsuzluk olmadığını belirtti.

Bazı işyerlerinin uyarıldığına dikkat çeken Çetinkaya, “Ekiplerimiz, gıda imalatı yapan işyerlerine yönelik denetimlerini bundan sonra da sürdürecekler. İlçemizde genel anlamda bir eksiklik ve sıkıntı bu güne kadar yaşamadık. Bazı işyeri sahipleri birkaç konuda uyarıldı. Uyarı yapılan işyerlerinin eksikliklerini giderip, gidermedikleri en kısa sürede tekrar kontrol edilecek” dedi.