Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından, gece yapılan denetimlerde uygunsuzluk görülen işyerleri hakkında tutanak tutuldu.

Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gıda üretim ve tüketimi yapılan işyerlerine yönelik gerçekleştirilen işletmeler hakkında denetim gerçekleştirdi. Zabıta müdürlüğü ekiplerini gece yarısından sonra yaptıkları denetimlerde işyerlerinin ruhsatta belirtilen kapanış saatlerine uyup uymadıkları, işyerlerinin genel temizliği, üretilen ve tüketilen ürünlerin üretim izinleriyle son kullanma tarihleri ile işyerlerinde çalışanların hijyen eğitim belgeleri konularına bakıldı.

Denetimlerde işyerlerinde işyerlerinin özellikle ruhsatta verilen kapanış saatlerine uymadıkları gözlenirken, işyerlerinde genel temizlik ve hijyen kurallarının da ihlal edildiği tespit edildi. Eksiklik görülen işyerleri hakkında gerekli tutanaklar tutularak belediye encümenine havale edilirken, bazı işletmelere de sözlü olarak uyarılarak eksikliklerin giderilmesi konusunda uyarıldı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, zabıta ekiplerinin rutin olarak denetimlerini sürdürdüklerini, amaçlarının özellikle gıda üretim ve tüketimi yapılan işletmelerde halk sağlığını korumak olduğunu söyledi.

Denetimlerin bundan sonrada süreceğini kaydeden Çetinkaya, “Özellikle gıda üretim ve tüketimi yapılan işyerlerimizin denetimine azami özen gösteriyoruz. Yapılan denetimlerdeki temel amacımız toplumumuzun sağlığını ilgilendiren konuda duyarlı olmak. Bu konuda işletme sahiplerimizden yaptıkları işle ilgili azami özen göstermelerini istiyoruz. Aksi takdirde hukuki yükümlülüklerle karşı karşıya kalacaklardır” dedi.

Çetinkaya, denetimlerde eksiklik görülen ve haklarında tutanak tutulan işyerleriyle ilgili kararı belediye encümeninin vereceğini, bu karara da herkesin saygı göstermesi gerektiğini bildirdi.