Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından okul kantinlerine yönelik gerçekleştirilen denetimlerde, kantinlerin ilgili kanun ve yönetmeliklere uygunluğu, genel hijyeni ve çalışma şartlarına bakıldı.  

Denetimlerde ayrıca okul kantinlerinin çalışma ruhsatları, çalışanların hijyen belgesi, kantinlerde satılması yasak ürünler, satılan ürünlerin son kullanma tarihleri, fiyat etiketleri kontrol edildi.

 Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, okul kantinlerinin öğrenciler tarafından doğrudan gıda temin edilen yerler olduğunu, bu konuda öğrencilerin sağlıkları başta olmak üzere, genel halk sağlığı açısından Zabıta ekiplerinin okul kantinlerine yönelik denetimler gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Sadece okul kantinleri değil, okulların açılmasıyla birlikte ilçe genelinde gıda üretim ve tüketim yapılan işyerlerine yönelik de denetimlerin arttırıldığına dikkat çeken Çetinkaya, “Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Zabıta Müdürlüğü ve ilgili birimlerimiz okul kantinlerine yönelik denetimlerine başladılar. Bu konuda herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemek için denetimlerimiz aralıksız devam edecek. Denetimlerde ekiplerimizin tutanak tuttuğu, uyarıda bulunduğu işyerlerinin eksikliklerinin giderilmesi sağlanacak, aksi takdirde bu işyerleri faaliyetlerinden men edilecek” dedi.  

Öte yandan Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından, okul kantinlerine yönelik  yapılan denetimlerde okul dışında bulunan ve öğrencilere satış yapan bir işyeri ruhsatsız olduğu için mühürlenirken, bir okul kantininde de satışı uygunsuz bayat olduğu tespit edilen yiyecek maddelerine de el konularak imha edildi.