Kumluca Ziraat Odası toplantısı Kumluca Kaymakamı Dr. Polat Kara'nın Katılımıyla yapıldı.

Toplantıya Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Gürcan Yıldırım, ilçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, ilçe Müftüsü Hacı Kahraman, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Suat Karadede, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsa Akşit, Orman İşletme Müdürü Faik Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, üyeler ve davetliler katıldı.

Kumluca Ziraat Odasında yapılan toplantıda Daire Amirleri ve Kurum Müdürleri birimleri hakkında bilgiler verdiler.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Kasap çayırı Mahallesine Özel Okul çalışmasının başlatıldığını Spor Lisesi ile birlikte ilçede 65 Okul ve Kurumun eğitim öğretime devam ettiğini, mezun olan öğrencilere Üniversite Hazırlık kurslarının Akdeniz üniversitesinin eki binasında devam ettiklerini, merdiven altı dini eğitim verenlere fırsat vermemek için çaba gösterdiklerini, Meslek Liselerinin taleplerini Kurum tarafından karşıladıklarını, LGS ve LYS sınavlarının artık Kumluca'da yapılacağını söyledi.

Orman Müdürü Faik Durmaz, "Mevcut Ormanlarımızı korumak kollamak, geliştirmek ve işletebilmek için var gücümüz ile çalışıyoruz ancak tek başımıza yapılabilecek bir iş değil, Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kuruluşları ve halkımız ile birlikte başarabiliriz. Yangınlarda 2000 Hektar ormanlık alanımızı kaybettik, yangın bizim için 9 şiddetinde bir depremdi, Çiftçilerimize bunun ehemmiyetini anlatmaya çalışıyoruz, Orman işçiliği büyük bir sektör ancak kumluca'da pek fazla rağbet görmüyor" dedi.

İlçe Müftüsü Hacı Kahraman ise Kumluca'yı gelişmiş bir ilçe olarak gördüğünü, merkezde bulunan 2 caminin bakımlarının yapılması gerektiğini, gençlerin dini eğitimlerinin, milli, manevi değerler, vatan, bayrak, ezan ve kuran değerlerimizin iyi öğretilmesi adına çalışmalar yapılacağını belirtti.

İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, Suriye, Afganistan, Irak, İran vb yabancı devlet vatandaşlarının ilçemizde istihdam ve barınma kolaylıkları nedeniyle yoğun olarak bulunduğunu belirterek, "Bizim dürüst çalışan işinde gücünde insanlar ile bir sorunumuz yok ancak çiftçilerden isteğimiz ev verdikleri iş verdikleri bu kişilerin kayıtlı olup olmadıklarına baksınlar Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından verilen evrakları yoksa şüpheli davranışlar içerisinde bulunuyorlarsa güvenlik güçlerimize bildirsinler. Bu insanlardan sıkıntılı olanlar da var, işe yarayanlar da var bu konuda hassas olsunlar" açıklamasını yaptı.

İlçede tarımın başlıca gelir kaynağı olduğunu bu yüzden özellikle 4 aracın 3'ünde çeki demiri (römork, hameş takmak için) bulunduğunu sözlerine ekleyen Yılmaz, çeki demiri bulunan araçların nizami olması gerektiğini, can mal güvenlikleri açısından ışık, far, reflektör ve hız sınırına dikkat edilmesi gerektiğini yaptıkları uygulamalarda bu konulara dikkat ettiklerini belirtti.

Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, bu yılın kurak geçebileceği tahmin edildiğini hatırlatarak, "şu an bile yer altı sularında sıkıntı çekiyoruz, barajda elektrik üretimi kontrollü yapılsın yoksa yazın çok sıkıntı çekeriz, su seviyesi mevsim normallerinin altında, çiftçilerimiz toplu sms ile bilgilendirmeler yapıyoruz, hastalıklı ve virüslü atıkları dikkatli bir şekilde imha etmelerini tavsiye ediyoruz, sağlıklı ürünler üretmek için çevre temizliğine dikkat edelim, yapay havuzların üzerini tel çit ile kapatalım can ve mal kaybı olmasın" dedi.