Magazinn.com'dan Sinan Güzel, iddiaların aksine ünlü şarkıcıya o tartışmalı ödülün teslim edildiğini ortaya çıkardı. Aleyna Tilki de o yazıyı instagram'da beğenip ödülünü teslim aldığını ve sansüre uğramadığını doğruladı. İşte Güzel'in konuyla ilgili kaleme aldığı o yazı:

BAKANLIĞIN ALEYNA'YA SANSÜR UYGULADIĞI İDDİALARI FOS ÇIKTI! MAGAZİNN.COM ÜNLÜ ŞARKICIYA ÖDÜLÜN TESLİM EDİLDİĞİNİ ORTAYA ÇIKARDI! SİNAN GÜZEL YAZDI!
Yılın ilham veren gençlerinin ödüllendirildiği "30 Altı 30" töreni ortalığı karıştırdı. Törende önceden adı açıklanan 29 genç sahnedeydi, ancak Aleyna Tilki orada yoktu. Bugün (13 Aralık) on binlerce Twitter kullanıcısı, #AleynaTilki'ye neden "İlham Veren Genç Ödülü" verildiğini sorup tepki gösterince, ünlü şarkıcı trend topic oldu. Tepkilerin ardından, bakanlığın yaptığı açıklama bazın basın organlarında "Bakanlık, Aleyna'ya sansür uygulayıp ödül vermekten vazgeçti" şeklinde haber oldu. Ne var ki, durum hiç de öyle değildi!
VERİLMEDİ DENİLEN ÖDÜL ALEYNA'YA TESLİM EDİLDİ!
Magazinn.com, "Sansür uygulanıp verilmeyeceği" iddia edilen Aleyna Tilki'ye bugün söz konusu ödülün teslim edildiğini ortaya çıkardı. İşin aslını araştırıp, teyit ettim. Olayın doğrusu şu şekilde; Gençlik ve Spor Bakanlığı, "Bakanlığımızın, organizasyonda, ödüllerin kimlere verileceği ve jüri seçiminde herhangi bir dahli yoktur." şeklinde açıklama yaptı. Yani, "Biz değil, Forbes dergisi ödül alanlara karar verdi" demek istedi. Bakanlık sadece yer temini yapmış ve törende ödül alanlara takdim noktasında müdahil olmuş. Elbette, tepkiler artınca da açıklanan listeye sadece törene gelip teslim alan 29 kişinin ismi yazılmış. Doğru bir davranış mı? Bence evet. Biz de "Magazinn.com Ödül Törenlerinde" ödülünü teslim almaya gelmeyenleri sahnede anons ettirmiyoruz. Zahmet edip, gelselermiş (Gerçi sadece 2 kişiydi)! Gelenlere ve oy verenlere saygısızlık! Ne mi yapıyoruz? PTT Kargo ile ofisine gönderiyoruz. Forbes da aynısını yapmış, bravo!

Özel istihbaratıma göre; bakanlığın açıklama yaptığı saatlerde, Aleyna Tilki'ye ödülü gönderilip teslim edilmiş. Yani, "İptal edildi" denilen o tartışmalı ödül ünlü şarkıcının elinde! Peki, "Aleyna nerede?" diye sorarsanız, o da bugün tatile çıktı. Yani; on binlerce tweet'in atılmasına da, törene katılmadığı gerekçesiyle (aslında tepkilerin dinmesi için yapıldı) ödül listesinden çıkarılmış gibi gösterilmesine de pek takılmıyor. "Yine herkes beni konuşuyor" diye bu işin de tadını çıkarıyor.