Onur Akay, sitesinde yayımladığı köşe yazısında, medyada kendisini efsanevi tenor Enrico Carusa'nun taht adayı olarak tanıtan, Türkiye'de 48 kişilik dev kadro ile albüm çalışmalarını yürüttüğünü ifade eden, 2019 takvim yılı içinde Can Pulat imzalı 4 bestenin piyasaya çıkacağını söyleyen ve 2020'de çekeceği milyon dolarlık bir klipten bahseden Pulat'ın iddialarını belgeli haliyle yalanladı.

Akay yazısında ayrıca, Can Pulat'ın gerçek adının Fakkas Pulat olduğunu, kendisinin Türk vatandaşı ve bestekar olmadığını, sanatçının seslendirdiği "Yollardayım (Anlamıştım)" isimli bestenin ve diğer 3 bestenin bestekarının Ticari Danışman - Yazar ve Karikatürüst Abdullah Koçoğlu namı diğer sanat dünyasındaki adıyla Joker Abdul olduğunu, satın aldığı bestelerin parasını ödemeden sahiplenen Pulat'a Koçoğlu tarafından bestelere karşılık 100 bin TL bedelli ihtarname çekildiğini, yine Koçoğlu'nun hak arayışını Alman mahkemelerinde sürdüreceğini belirtti. İhtarname sureti ve bestelerin gerçek hak sahibi olan Koçoğlu'na ait olduğunu gösteren resmi noter kayıt belgelerini de yayınlayan Akay, sözde sanatçı Pulat'ın davranışını kınadı.

İşte skandalın haberi: http://www.onurAkay.com.tr/sozde-enrico-carusonun-21-yuzyil-taht-adayi-can-Pulat-in-yalanlari-makale,531.html

İşte skandalı ateşleyen Abdullah Koçoğlu tarafından imzalı olarak Onur Akay'a gönderilen, sonrasında Onur Akay'ın da sitesinde yer verdiği o tekzip metni:

Sn. Onur Akay ve Onur Akay Medya Yetkilisi, merhaba.

Gerçek adı “Fakkas Pulat” olan Türkiye’de ise “Can Pulat” takma adıyla bilinen söz konusu sanatçı ile ilgili sitenizde yayımlanan, “Fakkas (Can) Pulat’ın ilk bestesi ‘Yollardayım’ sosyal medyaya düştü!” manşetli haberinizi, yine haber linkinin sosyal medyada paylaşılmış olması sayesinde okudum.

Öncelikle şunu belirtmek isterim; sanatçının röportajlarında 2019 takvim yılında piyasaya çıkaracağını ifade ettiği, “Anlamıştım” (Yollardayım), “Aşk Vaktim Yok”, “Yalnızlık Şarkıları” ve “Ne Fayda” isimli 4 beste ve söz konusu bestelerin yasal hakları bahsi geçildiği gibi Fakkas (Can) Pulat’a ait değildir.

Kendisiyle yaptığımız anlaşma uyarınca; talep ettiğim bedelleri kendisine tanımış olduğum süre dahilinde ödemesi koşulu ile bestelerin söz ve müzik haklarını Fakkas (Can) Pulat üzerine devredecektim. Ancak, şahsın tüm hakları tarafıma ait olan eserleri bedelini ödemeksizin seslendirdiğini ve sosyal medya üzerinden paylaştığını ya da paylaştırdığını görmekteyim.

Yanı sıra şahıs, medyaya servis edilen 4 adet besteye ilişkin sair haberleri ve hakları tarafıma ait olan alakalı bestelere ilişkin bu haberlerin linklerini, yine sosyal medya hesaplarından ilan etmekte ve etiketlenen gönderiler ile sosyal medya hesaplarında kamuya açık haliyle paylaşmayı sürdürmektedir.

İşbu sebeple kendisine; ekte nüshası yer aldığı üzere 4 beste için, 100 Bin TL hak talebinde bulunduğum ihtarnameyi keşide etme gereği hasıl olmuştur.

Fakkas (Can) Pulat’a ait olduğu belirtilen canlı performans eşliğinde seslendirdiği, paylaştığı ya da paylaştırdığı “Anlamıştım” (Yollardayım) isimli beste ve diğer 3 bestesi olarak ifade ettiği “Aşk Vaktim Yok”, “Yalnızlık Şarkıları” ve “Ne Fayda” isimli bestelere ait tarafıma ait olduğunu gösteren “Noter Kayıtları” ekli halde ilginize sunulmuştur.

Ayrıca, Türkiye’de vatandaşlığı bulunmadığını tespit ettiğimiz Fakkas (Can) Pulat hakkında, Türkiye’de yılın belli zamanlarında ziyaret ettiği ailesine ait olduğunu bildiğimiz ikamet adresine keşide ettiğimiz ihtarnameye müspet yönde dönüş sağlanmaması halinde; ihtarnameyi çok dilli olarak Konsolosluk aracılığıyla Almanya adreslerine de keşide edeceğimizi ve yaşadığımız mağduriyetten ilgili Alman Makamları’nı haberdar edeceğimizi, beraberinde hak arayışına ilişkin uluslararası ilgili mahkemelerde dava başlatacağımızı bildiririm. Dava konusu için, Avukatımız Sn. Mahmut Yılmaz yetkilendirilmiştir.

Yayımlanan haber sebebiyle uğradığım, uğrayacağım zararı telafi maksadıyla ek basın açıklaması ile durumu kamuoyuna izah etmenizi ilginize rica ederim. Saygılarımla. Abdullah Koçoğlu