Yatağan’ın Bencik Beldesi’nde aile hekimliği yapan Dr. Ejder Sözen’in çalıştırdığı 5 sporcu, Antalya’da düzenlenen Açık Alan Türkiye kupasından 2 altın ve bir bronz madalyanın yanı sıra iki de Türkiye rekoru ile döndü.

Antalya Açık Alan Türkiye Kupasında Emircan Haney altın madalya kazanırken aynı zamanda Türkiye rekoru kırdı. Tuğba Çaylı bronz madalyanın yanı sıra bir diğer Türkiye rekoru kıran sporculardan oldu. Kızlarda Ayşenur Orman altın madalya kazanırken Songül Lök ise Türkiye dördüncüsü oldu.

Takım çalıştırıcısı Dr. Ejder Sözen, takımıyla gurur duyduğunu söylerken, “Antalya’da 450 sporcu arasından finale kalan 20 kişi vardı ve bunlardan 4 tanesi benim öğrencimdi. Biz sadece takım olarak değil Muğla adıyla orada yarıştık.” açıklamasını yaptı. Dr. Ejder Sözen sözlerine şu şekilde devam etti: “Çocuklarımızla antremanlarda her türlü çalışmayı yaptık. Sadece spor değil, Cumhuriyet tarihinden konuştuk, oyunlar oynadık, dertleştik. Bu sayede kendilerine olan güvenleri arttı. Korkulan ve çok beğenilen bir takım olmayı başardık. Başta Muğla Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün olmak üzere, Bencik Belediye Başkanımız, çocuklarımızın aileleri bizlere çok destek oldu. Bundan sonra daha sıkı çalışarak daha büyük hedeflere ulaşacağız.”

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün çocukların bu büyük başarısından ötürü çok büyük guru duyduklarını ve mutlu olduklarını belirtti. Başkan Gürün, “Sporcularımızın her zaman yanındayız. İhtiyaçları olan araç gereçler konusunda da yardımcı olacağız. Muğla adının spor dalında da duyulması çok sevindirici. Çocuklarımızı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

 Muğla Bld. Basın