Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Yörük Obaları Derneği, Muğla Belediye Başkanlığı, Anadolu Sigorta, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile koordineli düzenlenen “Cam Üfleme ve Boncuk yapımı” kursunu ziyaret etti.

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, Muğla Belediyesi tarafından restore edilen Şaraphane binasında bu kursu düzenlemekten mutluluk duyduklarını belirtti. Orhan Akcan, “Kursumuz yaklaşık olarak 4 ay sürecek. Bu kursta yetişecek olan ustalarla üretime geçip satış yapmayı planlıyoruz. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün kursiyerleri tebrik ederek, “Muğlalı hemşerilerimiz yeteneklerini cam üfleme alanında gösterecekler. Kursiyerlerimiz bu kursu bitirdikten sonra üretime devam edip satış yapabilecekler. bu konuda ticaret yapmak isteyen hemşerilerimize destek olacağız. Bu sayede hem eski bir kültürümüz yaşamaya devam edecek hem de hemşerilerimiz ekonomik olarak kazanç sağlayacak.” şeklinde konuştu.

 Muğla Belediyesi Basın