Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çanakkale Valiliği’nin birlikte gerçekleştirdiği “Biz Değil miydik” projesi kapsamında 1915 Çanakkale Savaşı’nın anlatıldığı fotoğraf sergisi Vali Yardımcısı Dr. Mestan Yayman tarafından Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde açıldı.

                Açılış törenine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, İl Müftüsü Hasan Başiş, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr.Mustafa Nuri Ceyhan, Şehit ve Gazi İşlemleri Müdürü Hüseyin Erkek, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

                Vali Yardımcısı Dr. Mestan Yayman yaptığı konuşmada, “Çanakkale Savaşı’nın kaybetseydik bugün Türklük olmayacaktı. Biz bugün burada olamayacaktık. Öz benliğimizi koruyabilirsek biz de varız diyebilirsek o günler tekrar yaşanmaz. Eğer çok çalışıp medeniyetimizi korur, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkabilirsek Dünyada söz sahibi millet oluruz.” dedi.

                Törende konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Çanakkale Savaşı’nın 7’den 77’ye topyekûn bir mücadele edilmesi sonucunda kazanıldığını belirtti. Akkuzu, “ Çanakkale bir destanın, mücadelenin ve kurtuluşun adıdır. Bugün burada aynı anda 81 ilde açılan ve milli mücadelemizi yansıtan 35 fotoğrafın yer aldığı sergimizi açtık. Sergi 25-29 Mart tarihleri arasında açık olacak. Tüm halkımızı bekliyoruz.” diye konuştu.

                Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alaattin Karaca verdiği konferansta, “Çanakkale Savaşı unutmamamız gereken, bizi biz yapan, bizi aynı toprağa ve tarihe bağlayan ortak kaderdir.” ifadelerini kullandı.

                Biz Değil miydik projesi kapsamında Çanakkale Savaşı konulu 20 dakikalık belgesel film gösterildi.