Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sebahattin Avcı,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için alınan üç aracı İl Müdürü Ali Akkuzu’ya teslim etti.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Avcı araç teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz bize üç araca ihtiyaç duyduğunu bildirdi. İl Özel İdaresi olarak bu talebi 2012 programımıza aldık ve araçları temin ettik. Bugün bu araçları ilgili birim müdürlüğümüze teslim etmek için buradayız. Herkese hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Törende konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ise yaptığı açıklamada, 2011-2012 yıllarında İl Müdürlüğüne, sosyal ve ekonomik destek için 429 başvurunun yapıldığını, özürlü bakım hizmetleri kapsamında ise 4739 başvuru olduğunu iletti. Korunmaya muhtaç çocuk sayısının 280 olduğunu aktaran Müdür Akkuzu, toplam başvurunun 5508’e ulaştığını sözlerine ekledi. Ayrıca müdürlük olarak kadına yönelik şiddet konusunda vatandaşa destek verdiklerini açıklayan Akkuzu, evlat edinme ve koruyucu aile ile ilgili de hizmet verdiklerini belirtti. 
Müdür Akkuzu, “Bu müracaatların hızlı ve etkin bir biçimde sonlandırılabilmesi için İl Özel İdaresince hazırlanan 2012 yılı bütçe çalışmasında üç hizmet aracı için 115 bin lira ödenek ayrıldı. Alınan araçlardan bir tanesi Fethiye ilçe Müdürlüğümüze, iki tanesi ise İl Müdürlüğümüzün hizmetlerinde kullanılmak üzere teslim edildi. Bu araçların tahsisini sağlayan başta Sayın Valimiz Fatih Şahin olmak üzere, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sebahattin Avcı’ya, İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

AHA MUĞLA